Electroargeş colaborează cu Dacia Renault şi cu Universitatea din Piteşti pentru a produce un ventilator mecanic pentru spitale

Producătorul de aspiratoare Electroargeş lucrează la realizarea unui ventilator mecanic pentru spitale. În acest proiect sunt implicate Dacia Renault și Universitatea din Piteşti. Prototipul va fi gata până pe 15 mai şi ar urma apoi să fie avizat de MapN, după care ar începe producţia în serie.
Proiectul de cercetare-dezvoltare ce poartă numele Ventilatorul Mecanic Invazic a fost iniţiat de către Electroargeş şi în prezent la el lucrează o echipă mixtă formată din 14 persoane – patru ingineri de la Dacia Renault, patru ingineri de la Electroargeş, trei programatori Senior Software şi doi profesori de la Universitatea din Piteşti, mai exact de la Facultatea de Electronică, inclusiv decanul acesteia Mihai  Oproescu. Coordonatorul proiectului este Alexandru Sarghe, consilier de dezvoltare în cadrul Electroargeş.
În momentul de faţă au fost montate toate componentele ventilatorului - conexiune la oxigen şi aer, senzori de presiune, valve, senzori de flux, senzori de oxigen, vas de mixaj, motor. Urmează să fie demarate testele software şi hardware pentru reglarea parametrilor şi ajustări software şi hardware.
„Aparatul va îndeplini condiţiile minime pentru un ventilator mecanic ce se utilizează în ventilaţia intubată, urmând că în viitor să fie adăugate, din software, şi alte funcţii (parametri).”, informează coordonatorii proiectului.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea