Peste 340.000 de lei vor fi alocați pentru operaționalizarea Dispeceratului Integrat de la nivelul județului

În ședința de Consiliu Județean Argeș care se va desfășura pe 30 aprilie, consilierii județeni vor vota un proiect de hotărâre privind „aprobarea realizării obiectivului de investiție Operaționalizarea Dispeceratului Integrat la nivelul județului Argeș, a Devizului general și a documentației tehnice aferente (faza DALI)”.  Suma de 340.596,00 lei urmează să fie alocată pentru realizarea acestui obiectiv.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș dorește refuncționalizarea sălii de conferință din construcția existentă, „Punct de Comanda Judetean”, amplasata la Etajul 1, în Dispecerat Integrat, care să asigure un punct unic de intrare prin 112, filtrare și analiză a informațiilor despre producerea situațiilor de urgență și transmiterea informațiilor către structurile participante. „Se propune să se poată coordona și monitoriza resursele aflate în serviciul operativ, pentru gestionarea intervențiilor privind evenimentele și situațiile de interes operativ, sesizate sau constatate, în toate fazele de informare , răspuns, gestionare și revenire la starea de normalitate . De asemenenea, se urmărește facilitarea cooperării cu toate structurile de la nivelul județului cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență sau asigurarea unor funcțiuni de sprijin și raportarea integrată a datelor deținute despre eveniment/situație creată, conform normelor în vigoare și modul cum este gestionat un eveniment către conducerile structurilor participante și structurile ierarhic superioare”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.

Sala va cuprinde 3 zone de lucru

Sala de Conferințe supusă studiului în care se va operaționaliza Dispeceratul Integrat va cuprinde 3 zone distincte de lucru: „Zona 1 pentru dispecerizare în partea de est a sălii cu o suprafatță de aprox. 90 mp, în care vor funcționa 15 posturi de operatori deservite de un număr de 15 persoane . Zona 2 pentru monitorizare, coordonare și conducere a misiunilor la situațiile de urgență, ordine și siguranță publică, în suprafață de aprox. 90 mp , amplasată în continuarea zonei de dispecerizare, separată de aceasta printr-o ridicare a pardoselii tehnice cu 15 cm, prevăzută cu 3 balustrade din inox, printre acestea permitându-se accesul între zone prin 3 locuri; în acestă zonă își vor desfășura activitatea un număr de 35 de persoane. Zona 3 tehnică pentru aparatura de comunicații și date specifică Dispeceratului Integrat, cu o suprafață de 19.20 mp separată în doua încăperi, destinate echipamentelor specifice de comunicații și date. a) Dispeceratul integrat va fi dotat cu o masă de conferințe ( 16 locuri ), 31 birouri cu dimensiunea de 80x140 cm, 2 birouri cu dimensiunea de 80x200 cm, 16 scaune directoriale și 34 scaune de birou. b) Pe toată suprafața sălii ce face obiectul studiului cu excepția camerelor echipamentelor tehnice, se va realiza o pardoseală tehnică/flotantă, cu ridicare pe toată lățimea sălii spre zona 2, și va fi prevazută cu casete multifuncționale cu prize pentru curent, voce și date, sub care se vor dispune traseele de cabluri cnf. I7/2011. Valoarea totala a investiției este de 340.596,00 lei , din care construcții-montaj 218.640,00 lei”, se mai arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea