Gheorghe Bălăşoiu a dat statul în judecată şi a cerut recalcularea pensiei. Procesul reîncepe în această vară

# Omul cu cea mai mare pensie din România vrea venituri și mai mari

Fostul procuror Gheorghe Bălășoiu, magistratul cu cea mai mare pensie din România, se judecă cu Statul Român, în două procese. Acesta a înregistrat două acțiuni la Tribunalul Argeș, împotriva Casei de Pensii Argeș, prin care contestă o decizie de pensionare, iar în alta cere recalcularea pensiei.
Gheorghe Bălășoiu, fost comandant al penitenciarului din Colibași, primește cea mai mare pensie din țară. Argeșeanul încasează lunar 73.890 lei brut/lună, adică 66.701 lei net/lună, dar cu toate acestea este nemulțumit de veniturile sale. Pe 28 noiembrie 2019 acesta a cerut la Tribunalul Argeș recalcularea pensiei, dând în judecară Casa Județeană de Pensii. Din păcate pentru Bălășoiu, apariția stării de urgență a influențat programul instanțelor, care au preschimbat termenul inițial de judecată până pe 23 iunie. Astfel, fostul șef de penitenciar va trebui să mai aștepte câteva luni până la anunțarea unui verdict din partea judecătorilor.
Nici în cel de-al doilea proces intentat situația nu este mai diferită. Tribunalul Argeș a stabilit ca dosarul să se judece pe 4 iunie. Acest proces are ca obiect contestaţie la executare în ceea ce privește decizia cu numărul 277340/25.10.2019 a Casei Județene de Pensii Argeș, Bălășoiu nefiind mulțumit de această măsură. Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanței încă de la sfârșitul anului trecut.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea