Consiliul Județean Argeș nu va mai achiziționa un aparat pentru testare COVID-19

Un Sistem Real-Time PCR va fi achiziționat de Spitalul Județean Argeș

Din cele două aparate Real Time PCR, pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus, promise de Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, până în prezent nu a fost achiziționat niciunul.

Pe 23 aprilie a fost anulată procedura de achiziție pe SEAP, după ce oferta depusă  de firma Antisel RO depășea cu mult suma de 550.000 de lei pusă la dispoziție de CJ Argeș.  Drept urmare, CJ Argeș nu va mai achiziționa aparatul promis. În schimb, procedura de achiziție a unui Sistem Real-Time PCR și a kit-urilor pentru detecția COVID – 19 prin Spitalul Județean de Urgență Pitești, cu fonduri de la ministerul Sănătății (495.000) și de la CJ Argeș (55.000)  a fost reluată din nou, cu o suplimentare a cofinanțării din partea administrației județene cu încă 450.000 de lei, după ce costul unui aparat cu echipamente auxiliare, plus furnizare, instalare, punere în funcțiune și instruire personal se ridică la aproape 1.000.000 de lei.

 

Licitația de la CJ Argeș a fost anulată de două ori

„În data de 17 martie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Argeș, a fost aprobată alocarea sumei  de  550  mii  lei  pentru  achiziționarea unui sistem real – time PCR și kit-ul pentru detecția COVID-19 (coronavirus). A fost demarată procedura de achiziție publică, deschiderea ofertelor având loc în data de 3 aprilie. Procedura a fost anulată deoarece ofertantul îndeplinea doar 10% din caietul de sarcini, în sensul că putea oferi doar aparatul, fără toate celelelate echipamente conexe indispensabile. În consecință, s-a reluat procedura, deschiderea ofertelor având loc pe 23 aprilie. Și de data aceasta, procedura s-a anulat deoarece ofertele depuse depășeau cu mult suma propusă de C.J. Argeș.  Din acest motiv, dat fiind faptul că C.J. Argeș a alocat fonduri importante pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești în vederea suplimentării sumei pentru achiziționarea unui Sistem Real-Time PCR și kit pentru detecția COVID – 19, procedura fiind derulată în paralel cu cea a Consiliului Județean Argeș, având în vedere că deschiderea ofertelor la Spitalul Județean va avea loc în data de 27 aprilie 2020, s-a luat decizia de a aștepta rezultatul licitației derulată de Spitalul Județean, ulterior stabilindu-se dacă va fi sau nu reluată procedura de către C.J. Argeș”, ne-a precizat Andrada Preda, purtătorul de cuvânt al CJ Argeș.
De precizat că și  procedura de achiziție derulată de Spitalul Județean Argeș a fost anulată în primă fază. Ofertele depuse  pentru valoarea aprobată inițial în suma de 550 mii lei nu au fost admisibile și conforme din punct de vedere tehnic și inacceptabile din punct de vedere financiar. Astfel, Spitalul Județean a reluat procedura după ce CJ Argeș a suplimentat cofinanțarea, suma totală pentru achiziționarea aparatului fiind de  1.000.000 de lei (505.000 lei - bugetul CJ Argeș, respectiv 495.000 - buget de stat prin Ministerul Sănătății).

Aparat de testare pentru detecția COVID-19, la Spitalul Județean

În urma alocării acestor sume, luni, 27 aprilie 2020, a avut loc deschiderea ofertelor în cadrul procedurii derulată de Spitalul Județean de Urgență Pitești pentru achiziția unui Sistem Real-Time PCR și kit pentru detecția COVID – 19. Au fost înscriși în SEAP trei ofertanți, însă, la momentul deschiderii ofertelor, a rămas o singură ofertă depusă. În urma verificării ofertei din punct de vedere al DUAE, cât și tehnic și financiar, s-a constatat că oferta este admisibilă. Astfel, potrivit procedurii, operatorul urmează să depună documentele în termen de trei zile în vederea încheierii contractului. Procedura de achiziție a întregului sistem de testare, împreună cu toate echipamentele conexe indispensabile, a fost una anevoioasă întrucât s-a supus rigorilor și termenelor impuse de legislația în vigoare.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea