Schimbări de conducere la spitalele din Câmpulung și Curtea de Argeș

UPDATE: În cele din urmă, la Spitalul Municipal Câmpulung a fost menținut în funcție managerul Nicolae Alexe, iar la Spitalul Curtea de Argeș a fost numit o nouă conducere, în fruntea unității medicale fiind numit medicul ginecolog Florian Badea.

Spitalele, care au fost preluate de către Ministerul Sănătăţii în perioada de urgenţă, au revenit în subordinea şi sub autoritatea administraţiilor locale (consilii judeţene, primării, etc), începând cu starea de alertă.

La nivelul județului Argeș, în perioada de urgență,  în trei unități sanitare au fost schimbați managerii,  în cazul a doi dintre ei motivul suspendării din funcție fiind de neglijenţă în serviciu. Este vorba de Adriana Molfea și de Nicolae Alexe,  aceștia fiind înlocuiți de liberalul Tiberiu Irimia  - la Spitalul Județean de Urgență Piteşti şi de Andrei Aron -  la Spitalul Câmpulung. Și la Spitalul din Curtea de Argeş a fost schimbat managerul. Inginerul Viorel Popescu a fost înlocuit cu doctorul Bogdan Georgescu. În acest caz, motivul invocat ar fi acela că nu se mai îndeplineau condițiile legale pentru ocuparea postului, interimatul fiind prelungit de prea multe ori.
După revenirea unităților medicale în subordinea administrațiilor locale, urmează să se stabilească care sunt noii manageri. Adriana Molfea a revenit deja în funcție la Spitalul Județean Argeș. Urmează ca autoritățile locale să ia o decizie în cazul spitalele de la Câmpulung și Curtea de Argeș.
Liviu Țîroiu, primar Câmpulung; „Nu s-a hotărât încă nimic. Urmează să stabilesc. Am cerut niște informații la DSP Argeș ca să vedem raportul făcut în caz. Să vedem ce a greșit fostul manager de a fost schimbat. Domnul prefect și ceilalți nu ne-au raportat nimic. Luni (25 mai) vom lua o decizie”, a precizat primarul municipiului Câmpulung,  Liviu Ţâroiu.
Constantin Panțurescu, primar Curtea de Argeș:  „Vom lua o decizie. Fostul manager (Viorel Popescu) avea delegație până la sfârșitul lunii și oricum nu mai puteam să îi prelungesc. Urmează să stabilim”.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea