Persoanele pozitive, cu forme asimptomatice, refuză internarea în unitatea de izolare și tratament din Câmpulung

# DSP-ul va autoriza căminul Primăriei Pitești ca secție externă a Spitalului Județean

Direcția de Sănătate Publică Argeș a identificat, în luna mai, în județul Argeș mai multe unități de izolare și tratament destinate persoanelor cu infecție SARS-CoV-2, forme asimptomatice sau cu forme ușoare și fără factori de risc. O astfel de unitate a fost amenajată într-un corp al Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung.

În această perioadă urmează să fie autorizată într-o unitate de tratament și fostul cămin al Colegiului Economic din Pitești, clădire reabilitată recent de Primărie și transformată în hotel de două stele. Deciziile au fost adoptate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Cu toate că la Câmpulung unitatea este deja funcțională, nicio persoană pozitivă, cu formă asimptomatică, nu a făcut cerere de mutare. Există o reticență a pacienților față de această clădire. „Este vorba despre un corp al Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung. Este o clădire care a fost renovată. Ea este izolată și pacienții nu intră în contact cu nimeni din spitalul respectiv decât cu cei care vin și îi îngrijesc, îi consultă și le aduc mâncarea, le schimbă lenjeria și le fac curat. Deocamdată este singura clădire funcțională din județ. Până acum nu am avut cereri către această unitate de izolare și tratament din partea celor asimptomatici. Există reticențe,  probabil că sunt izolați acolo, că sunt departe de Pitești”, ne-a declarat dr. Alexandru Guiță, directorul DSP Argeș.

DSP-ul va autoriza căminul Primăriei Pitești ca secție externă a Spitalului Județean

Pentru că unitatea de la Câmpulung nu este pe placul pacienților, autoritățile pregătesc un al doilea spațiu, căminul Primăriei Pitești, situat lângă sediul Poliției Locale. Acesta urmează să fie desemnat secție externă a Spitalului Județean de Urgență Pitești. „Avem în pregătire un al doilea spațiu, în Pitești – căminul Primăriei. Numai că acolo este o situație juridică  mai complicată, care este în curs de rezolvare. În sensul că va  trebui un protocol între Primărie și  Spitalul Județean. Spitalul va lua clădirea și va amenaja acolo partea de parter pentru cabinete, circuite și administrativ. DSP-ul intervine și autorizează clădirea ca secție exterioară a Spitalului Județean. Apoi trebuie să găsim personal, care nu trebuie neapărat din Județean. poate să fie și de la medicină de familie etc. Este o hotărâre aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Acum urmează să fie pusă în aplicare. Durează până se parcurg toate aceste etape”, a mai adăugat directorul DSP Argeș.
Conducerea DSP Argeș a explicat de ce consideră că pacienții asimptomatici vor vrea să vină la unitatea de izolare și tratament de la Pitești în locul celei de la Câmpulung. „Față de unitatea de la Câmpulung, pacienții nu sunt așa receptivi, dar față de locația asta cred că vor fi. La Câmpulung sunt saloane mai mari de șase, șapte paturi. E o toaletă la unul sau două saloane, cam astea sunt problemele... La Pitești sunt camere de hotel: doi în cameră, cu plasmă, cu grup sanitar. Probabil aici vor vrea să vină suficient de mulți pacienți. E capacitate destulă... Corpul de clădire de la Câmpulung  a fost soluția de urgență găsită atunci pe moment”, a mai precizat dr. Alexandru Guiță.
Conform ordinului de ministru, în aceste unități trebuie să se organizeze circuite separate pentru personalul ce le deservește și pentru pacienții COVID-19. De asemenea, trebuie prevăzute cu spații de decontaminare.
Ca personal, aici vor lucra medici de alte specialități decât boli infecțioase, medici rezidenți sau medici de familie, medici voluntari de orice specialitate, cu obligativitatea asigurării supravegherii asistenței medicale pe parcursul a 24 de ore, supervizați de medic infecționist (inclusiv telefonic).
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea