Elevii argeșeni vor avea transport gratuit

Pe 28 mai, a fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care se reglementează procedura privind decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi. Astfel, elevii vor beneficia în mod gratuit de transport local, transport cu trenul, pe tot parcursul anului calendaristic, naveta între localitatea de domiciliu și localitatea unde sunt școlarizați fiind, astfel, asigurată pe toată perioada anului școlar.
Elevii vor avea nevoie de un document de călătorie, sub forma unui abonament lunar, pe care îl obțin la ghişeele operatorilor de transport în comun, pe baza carnetului de elev, care trebuie să fie vizat pentru anul şcolar în curs şi să aibă scris pe pagina codul numeric persona. Iar cei care fac naveta vor cere suplimentar o adeverință prin care să dovedească faptul că sunt înscriși la o şcoală aflată în afara localității de domiciliu.
Decontul se face de la bugetul de stat, iar facturile merg jumătate către consiliile județene, jumătate către ministerul Educației. Pentru călătoriile cu trenul şi metroul, va plăti ministerul Transpoturilor.

„Fiecare copil al României are dreptul la educație. Unul dintre obiectivele Ministerului Educației și Cercetării este acela de a asigura accesul echitabil și nediscriminatoriu la o educație de calitate a tuturor elevilor din România. Acest lucru presupune, cu necesitate, măsuri rapide și coerente de intervenție integrată pentru diminuarea riscului de excluziune și de abandon școlar”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea