Vești nu tocmai bune de la Mioveni. Dacia a scăzut producția cu peste 40%, în timp ce Ford rezistă, susţinut de Puma

La nivelul lunii mai, producţia s-a ridicat la aproape 29.400 de autoturisme, în scădere cu circa 40% faţă de perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care atât Dacia cât şi Ford au reluat producţia în data de 4 mai, după circa două luni în care ambele uzine au fost oprite din cauza pandemiei. Cifrele sunt îngrijorătoare, dacă ținem cont că pe Platforma Industrială Mioveni își desfășoară activitatea circa 14.000 de oameni.
Mai mult, din cauza pieţei europene în cădere liberă şi a noilor măsuri, Dacia a reluat, în 4 mai, producţia în 2 schimburi, iar Ford într-unul singur, în condiţiile în care ambele uzine produceau în trei schimburi. Ulterior, atât Dacia cât şi Ford au majorat producţia, la trei, respectiv două schimburi, însă tot nu s-au atins volumele de dinainte de pandemie.
Producţia Dacia a scăzut în primele cinci luni ale anului cu 44%, la aproape 90.000 de unităţi, în timp ce Ford a urcat cu 5%, în contextul în care, la finalul anului trecut, la Craiova a intrat în producţie şi SUV-ul Puma, alături de EcoSport.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea