PMP solicită OUG privind creşterea transparenţei încasărilor şi cheltuielilor instituţiilor statului român

Partidul Mişcarea Populară cere Guvernului Orban adoptarea unei ordonanţe de urgenţă prin care să transpună în lege iniţiativa PMP blocată la Camera Deputaţilor privind creşterea transparenţei în acţiunile administraţiilor publice. Proiectul PMP prevede introducerea obligaţiei de a publica online, pe site-ul instituţiilor, informaţiile de interes public cu privire la venituri şi cheltuieli privind administraţiile publice, obligativitatea publicării informaţiilor legate de achiziţiile publice, achiziţiile sectoriale şi concesiunile de lucrări şi servicii, respectiv lista de contracte încheiate de instituţiile publice.
În contextul dezbaterii publice generate de criza coronavirusului şi a provocărilor impuse de măsurile de distanţare socială, digitalizarea şi transparenţa informaţiilor trebuie să fie priorităţi.
Românii au dreptul să ştie ce bani încasează statul şi instituţiile sale şi pe ce îi cheltuieşti, fie că vorbim de salariile angajaţilor sau de contracte.
Necesitatea este stringentă mai ales acum, în contextul în care Starea de Urgenţă instituită de Preşedinte şi ordonanţele militare succesive au scurtat semnificativ termenele privind derularea achiziţiilor publice.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea