Prefectul Soare, despre numărul mare de cazuri COVID: „Testăm mai mult decât Bucureștiul”

 

În județul Argeș, conform datelor furnizate astăzi de Direcția de Sănătate Publică Argeș, au fost diagnosticate cu infecția COVID-19 un număr de 3607 persoane. Prefectul Emanuel Soare precizează că în județ se efectuează un număr foarte mare de teste, de aici și numărul ridicat de persoane confirmate.

 

„Suntem într-o perioadă destul de dificilă având în vedere numărul mare de cazuri pe care îl raportăm în fiecare zi. Suntem în topul județelor ca număr de cazuri pe care le raportăm. Sunt multe diferențe între județul nostru și altele, din perspectiva multitudinii vectorilor care transmit acest virus. Facem foarte multe teste. Cele pe care noi le putem contabiliza sunt cele din cele trei laboratoare de testare, care funcționează la capacitate maximă în fiecare zi, iar unori au nevoie de reparații și întreținere. Suntem cu mult peste media județelor la numărul de teste. Am depășit de mult 20.000 de teste efectuate. Raportat la numărul populației, din datele primare pe care le avem, sunt sigur că testăm mai mult decât testează Bucureștiul”, a precizat Emanuel Soare la conferința de presă a Instituției Prefectului Argeș.

 

Prefectul mai susține că în Argeș continuă să fie o răspândire comunitară accentuată. Instituția Prefectului face apel către argeșeni să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară: purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței fizice și igiena mâinilor.Faptul că testăm este un lucru foarte bun. Nu putem contoriza testele care se fac în rândul laboratoarelor private. Sunt cel puțin 6 laboratoare private care colectează. Ele ne raportează decât testele pozitive. Nu le știm pe cele negative... Aceste teste evidențiază o realitate foarte clară: este o răspândire comunitară accentuată la nivelul județului Argeș. Aproape în toate localitățile există cazuri active”, mai susține prefectul.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea