Elevii de la Şcoala nr. 3 “Ion Pillat” au fost în schimb de experienţă în Turcia, la Afyonkarahisar

În perioada 24 - 30 octombrie 2011, un grup de 10 elevi ai claselor a VI-a şi a VII-a din cadrul Şcolii nr. 3 « Ion Pillat » Piteşti, însoţiţi de domnii profesori Georgeta Petre, director adjunct, Soare Cornelia, şef catedră limba engleză şi Matei Gabriel, profesor de geografie, au participat la un schimb de experienţă, avizat de Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu elevi de la Şcoala « Ataturk Ilkogretim Okulu », din oraşul Afyonkarahisar, Turcia.
Această acţiune se află la a doua ediţie şi, cu siguranţă, va deveni o tradiţie, datorită implicării deosebite din partea ambelor părţi.
Elevii participanţi - Miruna Elena Banu, Andrea Ioana Screciu, Alexandra Maria Ionescu , Eduard Valentin Ciobanu, Vlad Constantin Călin, Vlad Constantinescu, Andreea Radu, Silvia Boţârcă, Mircea Ghiţă, Cristina Niţu - au fost selectaţi în urma unor teste de limba engleză, cunoaşterea acestei limbi fiind obligatorie pentru a fi admişi în echipă, dar şi datorită rezultatelor excelente obţinute la învăţătură. Aceştia au locuit la familiile unor copii turci, de vârste apropiate, elevi ai şcolii respective, unde au fost întâmpinaţi cu multă simpatie şi foarte bine găzduitţi.
Delegaţia argeşeană a participat activ la orele de curs desfăurate în cadrul şcolii, respectiv geografie, ştiinţe sociale, matematică, religie, engleză, arte plastice şi tehnologie, a putut aprecia nivelul de cunoştinţe al unora din cei 1.700 de elevi ai şcolii turceşti şi a semnat în cartea de onoare a şcolii. În timpul liber, elevii şi profesorii lor au cunoscut oraşul Afyonkarahisar, renumit pentru fabrica de marmură, dar şi pentru ospitalitatea localnicilor, au vizitat principalele muzee, colegii şi universităţi din localitate.
La rândul lor, elevii şi profesorii piteşteni au prezentat sistemul de învăţământ din România, s-au mândrit cu şcoala în care învaţă, cea mai renumită din judeţul Argeş, dar cu şi municipiul Piteşti, oraşul lalelelor, în care îi aşteaptă, primăvara viitoare, pe - de-acum - prietenii lor, copiii din Afyonkarahisar.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea