Simona Bucura Oprescu despre deschiderea anului școlar: ”Oare ce o fi în mintea celor din Guvernul PNL când inventează asemenea aberații?”

Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu critică în termini duri măsurile anunțate de (încă) guvernul PNL:
”Simona Bucura Oprescu: Ministerul Sănătăţii a publicat, în sfârşit, ghidul cu măsuri pentru începerea şcolii.  Constatăm cu stupoare, însă, că părinților li se pune în cârcă întreaga responsabilitate. Aceștia sunt amenințați cu dosare penale și li se dă un rol care, de fapt, ar trebui să fie al unui personal medical calificat.
Concret, în prima zi de şcoală, părinții trebuie să completeze o declaraţie prin care își asumă faptul că nu își vor duce copilul în colectivitate în cazul în care are simptome specifice COVID-19. Să le ia temperatura, chiar. Serios? Nici măcar medicii nu s-au pus de acord cu privire la simptomele specifice, la modul de transmitere și, mai ales, tratament. Și vor putea părinții?
Părinţii trebuie să semneze declaraţia pe propria răspundere, cunoscând prevederile art. 292 Cod Penal cu privire la falsul în declaraţii”! Adică să își asume răspunderea penală pentru, practic, diagnostice pe care ei să le pună propriilor copii!
Oare ce o fi în mintea celor din Guvernul PNL când inventează asemenea aberații?”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea