Sorin Apostoliceanu: „După 8 luni de pandemie și o conferință a PNL, administrația locală s-a gândit la mediul de afaceri! Doar s-a gândit...”

După opt luni de luptă cu pandemia, timp în care multe firme au dat faliment, executivul PSD abia săptămâna trecută a luat în considerare importanța sprijinirii mediului de afaceri piteștean, fără a face, însă, ceva concret în acest sens. S-a vorbit pentru prima oară în Consiliul Local pe această temă la o zi după ce PNL organiza evenimentul dedicat mediului de afaceri argeşean, cu tema „Protejarea și promovarea IMM-urilor din județul Argeș. Provocări în vremuri de pandemie”, organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL) Argeş.

Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la Primăria Pitești, venea cu măsuri concrete și atrăgea atenția că administrația locală ar fi trebuit demult să acționeze.
”Ne aflăm într-un context special pentru toată lumea, un context care ne-a afectat pe toți și care ar fi trebuit să determine actuala administrație a Piteștiului să vină cu măsuri în sprijinul mediului de afaceri. O administrație locală poate veni cu măsuri importante în sprijinul oamenilor de afaceri. Poate, spre exemplu, să acorde facilități la plata taxelor și impozitelor pe care firmele le plătesc către bugetul local, de la reducerea lor cu un anumit procent, la amânarea sau eșalonarea plăților. Poate scuti de penalități la plata taxelor și impozitelor locale pe cei care își plătesc sumele restante. Mi se pare cinic să ceri impozit pe clădire celor care dețin localuri, atâta timp cât acestea au fost închise bună perioadă de timp și mulți dintre antreprenori a trebuit să plătească și chirie, deși nu au avut activitate. Pentru cei care lucrează în HORECA, o zonă extrem de afectată, administrația  locală poate acorda gratuitate pentru cei care plătesc chirie pe terenul din domeniul public ocupat cu terase. Este minimum de sprijin cu care le suntem datori! Într-o situație dificilă s-au aflat și florariile, patiseriile, chioșcurile de ziare, sălile de fitness. Tuturor acestora Primăria Pitești le-a perceput chirie ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat! Îmi pare rău că am ratat startul, toate aceste lucruri trebuia să fi fost făcute încă de acum câteva luni!”, a declarat Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la Primăria Pitești.

 

(Comandat de Partidul Național Liberal, Filiala Argeș, CUI mandatar financiar coordonator 21200012, Publicat de SC Atitudine Media Grup SRL)

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea