Senatorul Şerban Valeca solicită guvernului finanţarea proiectelor de investiţii aflate în curs de execuţie prin bugetul de stat pe 2012

La ultima conferinţă de presă care a avut loc la sediul PSD, senatorul Şerban Valeca a atras atenţia guvernanţilor României cu privire la problema proiectelor de investiţii aprobate şi aflate în diverse stadii de execuţie în Judeţul Argeş. Dacă rememorăm intervenţiile lui Valeca din ultimii ani, o să constatăm că dânsul a susţinut cu insistenţă finanţarea şi dezvoltarea unor proiecte de investiţii care să producă efecte economice, să dezvolte locuri de muncă pe termen lung, iar aceste lucrări să fie executate cu materiale şi echipamente fabricate în România în măsura executării unor lucrări de calitate. Toate acestea concomitent cu atragerea fondurilor europene care ar putea contribui cu un factor multiplicator la dezvoltarea economică a ţării şi la creşterea veniturilor la bugetul de stat. În mod paradoxal, Valeca constată că în ultimele 4 luni, declaraţiile lui Boc s-au apropiat de dezideratele pe care le urmăresc pesediştii. Pentru a transforma toate acestea în lucruri practice, Valeca solicită cuprinderea finanţării în bugetul de stat pe 2012, cu prioritate a unor lucrări de investiţii în continuare  după cum urmează:
1. Continuarea lucrărilor la Calea ferată la Curtea de Argeş –Râmnicu Vâlcea –Sibiu.
2. Demararea lucrărilor la Centura de nord-vest a Municipiului Piteşti- legătura dintre şoseaua naţională Piteşti-Craiova şi şoseaua naţională Piteşti-Râmnicu  cu ieşire spre Drăgăşani în conformitate cu proiectul;
3. Continuarea lucrărilor la infrastructura din mediul rural-alimentari cu apa, canalizări şi drumuri conform OG7 şi HG 577, precum şi definitivarea construcţiei de şcoli.
Definitivarea lucrărilor începute precum şi plata lucrărilor deja executate reprezintă, în viziunea lui Valeca, o condiţie necesară pentru deblocarea economiei româneşti şi respectarea reglementărilor în vigoare. Ca urmare, senatorul Valeca solicită Guvernului printr-o interpelare scrisă necesitatea includerii finanţărilor menţionate în bugetul de stat aferent anului 2012.
O altă problemă stringentă care-l preocupă pe senatorul Valeca este proiectul de lege iniţiat de deputatul PDL Cezar Preda prin care agenţii SRI au posibilitatea să facă anchete penale. „Nu sunt un adversar al SRI-ului, dar această instituţie trebuie să-şi desfăşoare activitatea fără a aduce atingere drepturilor cetăţeneşti. Poiectul iniţiat de Cezar Preda conduce, dimpotrivă, la lezarea drepturilor cetăţeneşti. Nu înţeleg cum a putut intra acest proiect de lege în plenul Camerei Deputaţilor fără avizul pozitiv sau negativ al comisiilor de specialitate. De două zile au fost tot felul de dezbateri în Parlament, iar parlamentarii PDL nu s-au prezentat, ceea ce a condus la trecerea acestui proiect de lege în Camera Deputaţilor prin acceptare tacită. Nu sunt de acord cu această lege care permite ofiţerilor SRI să cerceteze penal. Toate aceste acte se vor desfăşura în stilul unui comandament militar. România are nevoie de SRI, însă înainte de a se adopta această lege este necesară dezbaterea lor în Parlament, nu aceste forme de acceptări tacite.”
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea