Consiliul Judeţean Argeş promovează un proiect privat al unei asociaţii aflate în prag de executare silită

În data de 31 octombrie 2011, a avut loc, în municipiul Curtea de Argeş, conferinţa de lansare a proiectului “Reinserţia profesională a persoanelor inactive pe piaţa muncii prin servicii de consiliere, formare profesională şi orientare în carieră” POSDRU/101/5.1/G/76293, co-finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte in oameni!”.
Proiectul, implementat de Asociaţia “Sprijin pentru viaţă” în parteneriat cu  Consiliul Local Curtea de Argeş şi Asociaţia “Centrul pentru asistenţă socială şi dezvoltare regională”, îşi propune să dezvolte capacitatea de ocupare a 2.000 de persoane din Municipiul Curtea de Argeş şi din comunităţile rurale aflate în proximitate.

CJ Argeş promovează în conferinţa de presă un proiect privat

Toate bune şi frumoase, felicitări Asociaţiei “Sprijin pentru viaţă”, care se gândeşte la oameni, numai că marţi, la conferinţa de presă săptămânală organizată de CJ Argeş, domnul Florin Pena (foto), fostul director adjunct de la DGASPC Argeş, a promovat acest proiect. Domnul Pena, exact cu două luni în urmă şi-a suspendat activitatea de la DGASPC, pentru a merge într-un proiect privat. Întrebat fiind cu ce ocazie în conferinţa de presă a Consiliului Judeţean, în ce calitate, domnul Pena a bâjbâit puţin, spunând că ar vrea să fie şi CJ partener în acest proiect, că au avut lansarea proiectului cu o zi în urmă la Curtea de Argeş, dar că i se pare că nu a fost foarte bine promovat şi a considerat că la o conferinţă a Consiliului Judeţean ar avea alt impact mediatic. Domnul Nicolescu i-a sărit imediat în apărare fostului subaltern spunând că până la urmă este un proiect pentru oameni şi nu vede niciun impediment în asocierea Consiliului Judeţean cu această asociaţie.

Asociaţia “Sprijin pentru Viaţă” are un parteneriat şi cu primăria Costeşti

Această asociaţie are un parteneriat şi cu primăria Costeşti, pe un program asemănător, program de care primarul Baicea este foarte mulţumit, dar la care Consiliul Judeţean nu a făcut nicio propunere de a fi partener. Cred că nu avea de ce să fie partener la acea vreme, deoarece domnul Pena, cel care probabil că a intermediat acest parteneriat cu CJ Argeş, nu era colaborator al Asociaţiei “Sprijin pentru Viaţă”. Primarul Baicea spune că din acest parteneriat nu au de câştigat numai cetăţenii din Costeşti, ci printr-un protocol încheiat între primărie şi asociaţie, primăria va rămâne cu două săli dotate şi utilate ultimul răcnet. Primăria a pus la dispoziţie cele două săli, iar asociaţia le-a mobilat şi utilat, toate acestea rămânând ale primăriei în momentul în care programul se va termina.

Asociaţia “Sprijin pentru Viaţă” datoare la Finanțe cu peste 800 milioane lei vechi

Am aflat că această asociaţie are datorii la Finanţe de peste 800 milioane de lei vechi, datorie ce este neachitată de peste trei luni de zile. Ştiind că Finanţele Argeş nu prea stau pe gânduri în momentul în care au de recuperat bani, ne-am interesat care sunt demersurile care se fac în acest moment pentru a se recupera datoria de la Asociaţia “Sprijin pentru Viaţă”. Am primit un răspuns de la Administraţia Finanţelor Publice Piteşti, care spune că nu ne pot confirma suma pe care acestă asociaţie o are de achitat, deoarece asociaţia nu este plătitoare de impozit pe profit, din acest motiv nu se încadrează în prevederile legii privind transparenţa informaţiilor privind obligaţiile fiscale neachitate. În schimb, dacă se va trece la executarea silită a creanţelor fiscale datorate de o asociere fără personalitate juridică, pot fi executate silit atât bunurile mobile şi imobile ale asocierii, cât şi bunurile personale ale membrilor acesteia. Din răspunsul oficial primit de la AFP Piteşti, tragem o concluzie care nu o să-l bucure foarte mult pe primarul Baicea şi anume că s-ar putea să rămână cu sălile la fel de goale ca în momentul în care le-a pus la dispoziţia asociaţei, dacă Finanţele vor demara procedura de executare silită a bunurilor. Aşteptăm demersurile Finanţelor Publice Argeş şi poate va ieşi la iveală şi insistenţa conducerii Consiliului Judeţean de a promova acest proiect privat. Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea