Delegaţie internaţională pentru ape la Piteşti

România, prin Ministerul Mediului şi Pădurilor, deţine preşedinţia Grupului de lucru pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală (ECCA) din cadrul Iniţiativei pentru Apă a Uniunii Europene (EUW) pe perioada 2008-2012. EUWI are două componente: 1. alimentarea cu apă şi sanitaţia inclusiv finanţarea infrastructurii de apă; 2. managementul integrat al resurselor de apă. A 15-a întâlnire a Grupului de lucru EUWI s-a desfăşurat la Bucureşti în perioada 7-8 noiembrie 2011. În cadrul acestui grup de lucru a fost organizat un seminar pentru specialiştii din regiune pe perioada 8-11 noiembrie 2011 pe problematica alimentării cu apă, canalizării, apelor uzate în contextul unui management durabil al resurselor de apă. Obiectivul acestui seminar, organizat în oraşele Piteşti, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu şi Braşov este de a realiza un schimb de experienţă pe problemele menţionate, inclusiv vizite la staţiile de tratare a apei, staţii de epurare, operatori regionali de apă, autorităţi locale.
Seminarul face parte din Programul Oficial de Asistenţă pentru Dezvoltare a României, fiind derulat de Ministerul Afacerilor Externe şi implementat în parteneriat cu UNDP (Programul de Dezvoltare al Naţiunilor Unite) România. Seminarul este organizat de Ministerul Mediului şi Pădurilor în cooperare cu Asociaţia Română a Apei şi Administraţia Naţională „Apele Române”.
La întâlnirea care a avut loc la Primăria Muncipiului Piteşti a participat o delegaţie alcătuită din 18 persoane din următoarele ţări: Armenia, Georgia, Kazakhstan, Republica Moldova, Ucraina, Tajikistan, România.
Întâlnirea a fost oficiată de Tudor Pendiuc. La această întâlnire au fost prezenţi dl.viceprimar Constantin Ionică, dl. Constantin Predoi – director Patronatul Apei ARA. Dl. Marian Coman- ABA Argeş-Vedea, dl. Gelu Mujea – director general Apa Canal 200, dl. Ion Decher – director general adjunct, şef UIP Apa Canal 2000, specialiştii din cadrul societăţii Apa Canal 2000. În continuarea întâlnirii de la Primăria Piteşti, delegaţia se va deplasa la Uzina de Apă Budeasa, după care îşi va continua programul în Râmnicu-Vâlcea.  Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea