Proiectul ,,Compararea Experienţelor de Implementare ale Educaţiei Informale şi Nonformale”, implementat la Mioveni

În data de 22.08.2011 a fost semnat contractul de finanţare Comenius- Preiecte Comenius Regio pentru implementarea proiectului ,,Compararea Experienţelor de Implementare ale Educaţiei Informale şi Nonformale”, proiect depus în cadrul Programului de Învaţare pe Tot Parcursul Vieţii. Proiectul are ca scop compararea experienţelor de implementare a educaţiei informale şi nonformale la nivelul oraşelor Mioveni şi Petrich din Bulgaria. Concepţia are la bază ideea şi observaţia că un număr mare al experienţelor noastre de învăţare se desfăşoară în afara sistemului de educaţie formală: la locul de muncă, în familie, în diferite organizaţii şi biblioteci.
Obiectivul general al proiectului este de a contribui la îmbunătăţirea comunicării dintre regiuni şi la promovarea dimensiunii europene în educaţie. Obiectivele specifice sunt: creşterea conştientizării societăţii civile, creşterea conştientizării autorităţiilor şi instituţiilor publice asupra rolului pe care îl au în scopul educaţiei informale/non-formale, identificarea diferenţelor dintre cele două situaţii evaluate referitor la învăţământul nonformal/informal.
Pricipalele activităţi ale proiectului prevăd, pe lângă evenimentele de lansare/închiderea proiectului şi evenimente cu diferite teme precum:
- promovarea dimensiunii europene în educaţie;
- paralele între sistemele de învăţământ;
- implicarea factorilor cu rol educativ în realizarea educaţiei nonformale şi informale.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea