Dosarul în care se decide soarta a 32,8 hectare din Pădurea Trivale - amânat până în ianuarie 2021

Decizie surprinzătoare la Curtea de Apel București în dosarul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale. Instanța a amânat cauza nu mai puțin de trei luni, până pe 11 ianuarie 2021. Decizia a fost luată la ultimul termen de judecată, din 12 octombrie, când judecătorul a constatat imposibilitatea de prezentare a avocatului intimatelor-pârâte în dosar.

 

Este vorba despre procesul pentru care Direcția Silvică Argeș duce, de ani buni, o luptă, în instanțe, pentru a intra în deplină proprietate și posesie cu cele 32,8 hectare de pădure, care au aparținut Ilenei Brătianu (nepoata lui Ion C. Brătianu, cea care a revendicat terenurile forestiere care aparținuseră familiei sale) și care au fost transferate de la Rătești tocmai în Pădurea Trivale. O parte dintre ele au fost cumpărate de la Ileana Brătianu de omul de afaceri Nicolae Ivănescu, fiind vândute ulterior de acesta către trei firme, patronate de cetățeni israelieni. O poveste imobiliară care s-a lăsat cu mai multe dosare, în instanță. Mai ales după ce Tribunalul Argeș a decis, printr-o hotărâre definitivă, pe 3 decembrie 2015, anularea titlului de proprietate pentru suprafața menționată.
A urmat apoi solicitarea în instanță a anulării a nu mai puțin de 14 contracte de vânzare-cumpărate, încheiate, în perioada 2007-2014, în urma retrocedării pădurii. Iar de atunci dosarul a trecut de la o instanță la alta, oprindu-se în cele din urmă la Curtea de Apel București, care va hotărî la anul, odată pentru totdeauna, soarta celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea