Haideți la film! „Corpus Christi” și „Profuʼ” – la Cinematograful „București”

Noi filme, în acest weekend, la Cinematograful „București”. Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 18.00, va fi proiectat „Corpus Christi”, un film inspirat din fapte reale, nominalizat la Oscar și câștigător a 10 premii la Polish Film Awards. Filmul a avut premiera în România în această lună (09.10.2020). Se prezintă povestea lui Daniel, care tocmai a ieșit dintr-un centru de reeducare pentru minori. Ajuns într-un mic orășel din Polonia, Daniel se îmbracă în haine preoțești și pretinde că este trimisul Bisericii.

 

Apariția unui preot carismatic cu viziuni moderne este o oportunitate pentru comunitatea locală care începe un proces de vindecare după o tragedie recentă.

 

Duminică, 25 octombrie, de la ora 18.00, se difuzează la Cinematograful „București” filmul românesc „Profuʼ”. Regia îi aparține lui Alex Brendea, în rolul principal jucând Dorin Ioniță. Filmul spune povestea unui profesor de matematică din Bistrița care iese din sistemul de învăţământ convenţional şi îşi deschide o clasă de meditații în propriul apartament, dotată cu scaune, bănci și chiar o tablă. De-a lungul unui an școlar, îi urmărim efortul de a retrezi în elevi dragostea pentru învăţătură, oferindu-le nu doar lecții de matematică, cât și lecții de viață. Filmul a fost premiat pentru cel mai bun documentar din Centrul și Estul Europei la Festivalul de la Jihlava (Cehia) – 2019, respectiv cel mai bun documentar românesc la Astra Film Festival din Sibiu – 2019.

 




 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea