Medicii Spitalului Orășenesc Mioveni: Dallou Samir și Mircea Stoian

Medicina generală este o specialitate complexă care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul condițiilor acute sau cronice și furnizarea de îngrijiri preventive de sănătate. Specialistii de medicina generală furnizeză îngrijiri medicale pentru pacienții de toate vârstele, de la nou-născuți la vârstnici, bărbați și femei, cu probleme medicale diverse.
Dallou Samir medic de medicină generală, specializat și în medicina de urgență, de naționalitate siriană, a ales Mioveniul drept a doua sa casă, fiind unul dintre medicii căutați și apreciați de pacienții Spitalului Mioveni, încă din anul 2009.

În prezent dr. Dallou Samir activează ca medic de medicină generală în cadrul Departamentului de Resuscitare și Terapie Intensivă a Spitalului Orășenesc Mioveni. Aflat în România de peste 23 de ani, perioadă în care a devenit oficial cetățean român, și în acte, Dallou Samir a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara. Se inițiază în medicina de urgență în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Pius Brînzeu" Timișoara, după care urmează multiple module de pregătire, cursuri de specializare și stagii de perfecționare în acest domeniu, organizate de instituții precum Consiliul European de Resuscitare, Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, Ministerul Sănătății, Școala Națională de Sănătate Publică, etc. .
Din portofoliul profesional menționăm că, în paralel cu activitatea din cadrul Spitalului Mioveni, dr. Dallou Samir activează ca medic în Departamentul de Resuscitare si Terapie Intensivă din cadrul Serviciul Județean de Ambulanță Argeș și medic - coordonator de echipă în cadrul Inspectoratul pentru Situatii de Urgență Argeș.

 

Dr. Mircea Stoian - unul dintre cei care au pus umărul la dezvoltarea proiectului Spitalului Orășenesc Mioveni

Unul dintre primii specialiști care au crezut în proiectul noului spital de la Mioveni, încă din faza când unitatea medicală se afla în plin proces tehnic de construcție a fost dr. Mircea Stoian.  Argeșean, născut și crescut la Pitești, dr. Mircea Stoian a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București, urmând studiile de doctorat în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior, specializarea Radiologie Imagistică Medicală - Boli Infecțioase. Experiența profesională se regăsește într-un portofoliu care include Spitalul Universitar de Urgență Militar Central București, Spitalul Clinic Colentina din Capitală sau Spitalul de Pediatrie Pitești.
Deși majoritatea tinerilor medici, aflați în plină ascensiune a carierei aleg spitale din București sau din Europa, dr. Mircea Stoian a ales să profeseze acasă, fiind unul dintre cei care au pus umărul la dezvoltarea proiectului Spitalului Orășenesc Mioveni, din postura de șef al Compartimentului Radiologie și Imagistică Medicală. Imagistica medicală cuprinde diferite procedee pentru a crea imagini ale corpului uman în scop clinic. Imagistica medicală este extrem de important în confirmarea, evaluarea în mod corect și documentarea cursului unei afecțiuni, precum și în evaluarea răspunsului la tratament. În cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, serviciile laboratorului de radiologie și imagistică medicală, inclusiv angiografie cuprind - Tomografii computerizate, Angiografie CT, UroCT, Radiografie digitală, Ecografie, etc. În prezent Compartimentul condus de dr. Mircea Stoian oferă aproape 60 de servicii medicale de radiologie și imagistică.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea