ISJ Argeș va achiziționa noi tablete

# Argeșul - primul județ care a primit și distribuit tablete în școli

Argeșul a fost primul județ care a primit necesarul de tablete pentru copiii din familii defavorizate. Cele 6670 de tablete au fost distribuite în școlile din județ, după ce sotful educational a fost încărcat pe ele, astfel încât elevii să le poate folosi fără probleme. „Am făcut eforturi să distribuim tabletele. Suntem primul județ care le-a primit și suntem prima instituție care le-a distribuit cu soft educational încărcat.

 

Nu au plecat către școli fără să fie verificate de noi. La acest moment am distribuit 6.670 de tablete. Avem încă în stoc 511. Există însă semnale că se vor întoarce tablete către noi. Există o școală care a primit 202 tablete, iar dintre acestea au distribuit 153, celelalte se vor întoarce către Inspectoratul Școlar. Unii dintre beneficiari nu mai sunt eligibili sau există reticență la nivelul părinților din cauza contractului de comodat. Tabletele sunt date în folosință, nu sunt date în proprietate. Și atunci contractul de comodat vine și cu o prevedere că dacă s-a deteriorat tableta, automat trebuie să fie plătită”, a declarat Liliana Murguleț, inspectorul general școlar al ISJ Argeș.
De asemenea, ISJ Argeș urmează să achiziționete și alte tablete. „Noi am mai cerut și alte tablete. Suntem într-un proces de achiziție, pe Hotărârea 756. Credem noi că până la 1 decembrie vom achiziționa alte 789 tablete. Vom avea cam 1.500 de tablete, cu cele nedistribuite încă”, a mai adăugat profesoara Liliana Murguleț.
Pentru a veni în sprijinul elevilor și a unităților de învățământ, conducerea ISJ Argeș a făcut demersuri și pentru achiziția de 1.300.000 de măști, 10.000 de litri de dezinfectant de mâini și 10.000 de litri de dezinfectant de suprafețe. Se așteaptă ca și acestea să sosească până la 1 Decembrie.
„Vom consilia, în măsura în care vom fi solicitați, școlile care doresc să aplice pe Ordonanța 144. Aici vorbim de achiziții pe măsurile prevăzute în ordonanță, mai ales pe măsura 1 și măsura 2. Este vorba despre a-I consilia pentru a depune proiectul de a achiziționa fie tablete, dacă le mai trebuie, fie alte tipuri de mijloace (laptopuri, table smart, camera web). Și măști și dezinfectanți. În scurtă vreme, vom achiziționa 1.300.000 de măști, 10.000 litri dezinfectant  de mâini și 10.000 litri dezinfectant de suprafețe”, precizează conducerea ISJ Argeș.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea