Șase polițiști - în Biroul Siguranță Școlară, noua structură din cadrul IPJ Argeș

Odată cu debutul anului școlar și-a început activitatea și Poliția Siguranță Școlară. Polițiștii de la această structură acționează exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii. În această structură nouă funcționează șase polițiști (cinci ofițeri și un agent) la nivelul județului Argeș. Iar colaborarea agenților cu unitățile de învățământ este una foarte bună, după cum ne-a precizat profesoara Elena Liliana Murguleț, inspectorul școlar general:

„Avem o colaborare extinsă cu poliția pentru că a apărut un nou department referitor la siguranța în școli. Este un department care a început să funcționeze foarte bine. Avem o relație deschisă și o colaborare foarte bună”.
Iar scopul înființării Biroului Siguranță Școlară în cadrul unităților județene de poliție este de creare a unui mediu sigur pentru elevi și pentru personalul din învățământ.
„Aceștia acționează împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, precum și cu alte instituții și organizații neguvernamentale, într-un efort conjugat, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât și pentru personalul din învățământ și implicit pentru societate. Polițiștii de la siguranță școlară vor dezvolta parteneriatul Poliție-școală-comunitate, în vederea realizării unui proces educațional antiinfracțional și antivictimal. Începând cu acest an școlar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul școlar va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor. De asemenea, o mai bună interacțiune cu elevi, cu familiile acestora și cu profesorii, precum și cunoașterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităților de învățământ vor ajuta la prevenirea bullying-ului și a faptelor antisociale”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, subcomisar de poliţie Mădălina Epure.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea