Gheorghe Dinescu (PNŢCD Argeş) propune ca cine comandă referendumul să-l şi plătească

# Gheorghe Dinescu: „Propun ca, dacă pesediştii şi peneliştii nu reuşesc măcar să aducă la urne 50% plus unul dintre votanţi, să plătească pentru referendum… # Gheorghe Dinescu: Avem nevoie de oameni pentru muncă, nu de intelectuali... Şi aşa este plină România de intelectuali.” La ultima conferinţă de presă PNŢCD Argeş, Gheorghe Dinescu, preşedinte al  PNŢCD Piteşti, a atacat dur iniţiativa pesediştilor şi a peneliştilor de a organiza în Piteşti un referendum pentru regionalizare.

„Duminica  trecută a avut loc primul dintre referendumurile prin care consiliile judeţene din judeţele unde PSD-ul şi PNL-ul au majoritate vor să se opună unei decizii care nici măcar nu a fost luată de actuala putere, şi anume cea a regionalizării. Astfel, ca să arate că lor le pasă de popor, pesediştii şi peneliştii vor să-i întrebe pe locuitorii din judeţele respective dacă sunt de acord cu desfiinţarea acelor judeţe. Previzibil, la o asemenea întrebare, toată lumea ar răspunde nu. Pentru asta, însă, s-au purtat lupte în instanţă, iar primii care au câştigat au fost pesediştii de la Constanţa, acolo unde Mazăre, între un pictorial în Playboy şi o plimbare la Rio, s-a gândit să-i încoloneze pe bieţii bătrâni care cărora le dă lunar ajutoare ca să voteze cum vrea el. Numai că de data asta, dacă nu le-a mai dat nimic, constănţenii nu au mai venit atât de mulţi, iar referendumul s-a dovedit inutil, pentru că nu s-au adunat 50% plus unul. Oricum era inutil, pentru că nu avea legătură nu nicio decizie, ci doar cu ceea ce au vrut să înţeleagă cei de la USL din discuţiile din presă. În concluzie, bani aruncaţi de pomană, de la un buget despre care pesediştii lui Mazăre se plâng că este din ce în ce mai mic. Trist, pentru noi argeşenii este faptul că şi la noi s-ar putea ajunge la un asemenea referendum, care probabil ar avea acelaşi rezultat. Atunci, eu propun ca, dacă pesediştii şi peneliştii nu reuşesc măcar să aducă la urne 50% plus unul dintre votanţi, să plătească pentru referendum, din buzunarul propriu, cei care au votat pentru aruncarea banilor publici ai Consiliului Judeţean pe bani publici.”

”Ceea ce a făcut Ponta a fost corect şi firesc”

Totodată, Gheorghe Dinescu ne-a mai relatat într-un stil umoristic povestea cu prostănacul şi poanta în regia băbuţei cu „ouăle de aur”. Băbuţa nu este altcineva decât Ion Iliescu, iar ouăle de aur nimeni altcineva decât Adrian Năstase,Victor Ponta şi Mircea Geoană. „De luni de zile asistăm la un circ în Camera Senatului care este blocată pentru că aşa vor unii. Ceea ce a făcut Ponta a fost corect şi firesc. Dar jocurile de culise ale domnilor comunişti (Iliescu şi Năstase) au fost altele. Nouă ne convine ce se întâmplă. Nu pot decât să spun că şi-a mai băgat coada în această poveste şi PDL-ul care nu face decât să alimenteze certurile şi scandalurile politice din sânul forţei politice contracandidate. Nici USL-ul nu o duce mai bine. Pentru ca USL-ul să câştige alegerile anul viitor, această alianţă între PSD, PNL şi PC trebuia realizată cu cel puţin 5-6 luni înainte de alegeri, nu cu un an şi jumătate. Ca atare, procentul pe care-l va avea USL-ul la alegeri anul viitor va fi de aproximativ 32-33%, procentul pe care l-a avut şi PSD-ul la alegeri. Noi dacă eram la guvernare, aveam cota unică de impozitare 0, TVA-ul  19% şi diferenţiat la alimentele de bază. Noi am fi dat capital celor care muncesc, şi nu celor care nu muncesc. Nu este corect ca unul care munceşte 12-14 ore pe zi pe şantier să ţină în cârca lui încă vreo 2,3 şomeri. Mărind statul socialist, ne ducem de râpă. Eu văd România un stat suplu prin care privatizaţii să dea bani la stat prin ceea ce produc. Nu sunt de acord nici cu salariile compensatorii? De ce este nevoie ca România să cheltuie atâţia bani, în loc să încerce să-i recalifice pentru alte domenii de activitate pe cei care sunt disponibilizaţi? Avem nevoie de oameni pentru muncă, nu de intelectuali. Şi aşa este plină România de intelectuali. ”Avem oare noi prea mulţi intelectuali în România, sau domnul Dinescu a vrut să spună că avem prea mulţi absolvenţi de facultăţi în România?  Păi nu este chiar acelaşi lucru. Şi oricum, aceşti absolvenţi de facultăţi ajung să fie tot cizmari, croitori, şantierişti, vânzători, adică tot acea categorie de muncitori pe care şi-i doreşte domnul Dinescu ca forţă motrice a societăţii... Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea