Ministerul Mediului a aprobat recoltarea unui urs din pădurile Argeșului

Ursul este o specie protejată în România și nu poate fi vânat decât în condiții speciale și în urma unor derogări acordate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Iar aceste derogări sunt făcute pentru urșii problemă, atunci când ajunge într-un teritoriu locuit de oameni și când devine periculos. Vânătoarea la urs se poate practica numai în baza derogărilor anuale care se obțin de la Minister, iar pentru obținerea unei autorizații se achită o sumă de bani - 10.000 de lei, plus o sumă variabilă în funcție de „evaluarea trofeului”.

 

Un astfel de ordin a fost publicat în Monitorul Oficial pe 4 noiembrie 2020. S-a aprobat recoltarea unui urs de pe raza Fondului cinegetic nr. 2 Șuici de către Asociația de Vânătoare și Pescuit Sportiv Codrii Negoiului, în prezența personalului tehnic de specialitate și cu respectarea prevederilor Legii vânătorii și protecției fondului cinegetic. De menționat că exemplarul de urs va fi recoltat prin metoda „la pândă”, numai după ce a fost monitorizat și identificat.
„Prin derogare de la prevederile art. 33 alin (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor natural protejate, conservarea habitatelor natural, a florei și faunei sălbatice, aprobată cu modificări și completări ulterioare, se aprobă recoltarea unui exemplar din specia urs brun de pe raza Fondului cinegetic nr. 2 Șuici, judeșul Argeș.
Derogarea se stabilește de la data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data 31 decembrie 2020”, se arată în Ordinul Ministerului Mediului.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea