Copiii de gimnaziu din județul Argeș s-au întrecut în proiecte digitale la CODE Kids FEST 2020

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, a organizat, în data de 3 noiembrie 2020, între orele 13:00-15:00, CODE Kids FEST 2020 – Târgul Județean de Știință și Tehnologie pentru copii, în format online.
2020 este anul provocărilor, iar situațiile întâlnite ne-au demonstrat că activitățile pe care le derulăm la bibliotecă, și nu numai, depind într-o proporție uriașă de tehnologia avansată. Acest lucru nu ne-a oprit, ci ne-a dat curajul să trecem peste obstacole, să ne adaptăm și să continuăm să #rescriemviitorulcopiilor.

 

Pentru a încuraja iubitorii de tehnologie și experimente ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică), pentru a crește gradul de educație și pentru a contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor din mediul rural și urban mic, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș  împreună cu Fundația Progress au pregătit un nou format de eveniment: CODE Kids FEST 2020 - Târg Online de Știință și Tehnologie pentru Copii.
Șase proiecte din sfera științei și a tehnologiei, create de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, au putut fi văzute la standurile virtuale din zona EXPO a târgului. Târgul Județean de Știință și Tehnologie a reunit copii și bibliotecari din Argeș, unul din cele 22 județe din România unde se desfășoară proiectul ”CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”.  Multumim partenerilor care ne-au fost alături: Europe Direct Argeș, "AstroBrătianu" - Colegiul Național "Ion C. Brătianu", "Broboți"- Echipa de robotică a Colegiului Național "Ion C. Brătianu", "ASO IROBO IT" - Asociația de inițiere Robotică și IT, "Cercul de biologie" - Colegiul Național "Ion C. Brătianu" Pitești
Cu emoții, dar și curaj copiii din cluburile de la Bibliotecile din: Vlădești, Rucăr, Mușătești și Topoloveni le-au arătat invitaților și membrilor juriului proiectele digitale la care au lucrat. (App Inventor, Scratch, Arduino) Micii coderi au fost încrezători că aceștia sunt doar primii pași în programarea viitorului.
În urma evaluării proiectelor, Locul IV i-a revenit Clubului GALAXY CODE CLUB Mușătești, cu proiectul Quizz AppInventor, Locul al III-lea a fost ocupat de Clubul CHILDREN FOR FUTURE Rucăr, cu proiectul Crearea unui semafor, Locul al II-lea a fost ocupat de Clubul WINDOW FOR FUTURE Vlădești cu proiectul Matricea cu leduri iar Locul I și participarea la Târgul Național de Știință și Tehnologie CODE Kids Fest 2020 i-a revenit echipei SMART GAMES TOPOLOVENI cu proiectul Einstein Quizz.
Proiectul ”CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” este dezvoltat de Fundația Progress și are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative.
Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 2000 de copii, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, sunt încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie. Proiectul CODE Kids se desfășoară în prezent în bibliotecile publice din 22 județe ale României și din localități rurale din Republica Moldova.

Mihaela Penaru-coordonator proiect

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea