„Fitness”... cu femeile pedeliste

Săptămâna trecută, la Championship Club, femeile pedeliste au participat la o piesă de teatru neconvenţională, având-o ca protagonistă pe Mihaela Teleoacă. Cristina Diculescu, preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL Argeş, cea care a avut iniţiativa de a organiza acest spectacol, a impus femeilor pedeliste o ţinută obligatorie, costumul de trening, pentru a fi în trend cu tematica

spectacolului. Piesa de teatru „Fitness” este o piesă despre ceea ce au devenit femeile după mişcarea feministă, despre obsesia tinereţii veşnice, despre masculin versus feminin, despre ipostazele şi rolul femeilor astăzi, o piesă despre  şi cu o femeie. De altfel, judecând după numărul bărbaţilor prezenţi în sală (cât degetele de la o mână), ne dăm seama că bărbaţii nu sunt prea preocupaţi de problematica femeilor din zilele noastre. Alix, personajul principal, este o femeie obişnuită, care vine la sala de fitness pentru că „fundul unei femei nu trebuie să fie jeleu, budincă de casă”. Pe scenă s-au perindat, povestite sau perindate de Mihaela Teleoacă, prototipurile feminine: femeia bărbată (prietena lui Alix, cea care o îndeamnă de urgenţă să se ducă la sală), juna fatală (cea de-a doua soţie a tatălui lui Alix), femeia mamă (însăşi Alix).

Piesa a fost mai mult un dialog cu publicul, public ce a devenit actor alături de un instructor de fitness (Mihaela Teleoacă). Mihaela Teleoacă, actriţă cu o carismă aparte, prin prestaţia de care a dat dovadă, a reuşit să cucerească publicul într-o manieră neconvenţională: performând în timp ce făcea exerciţii fizice. Piesa este o pledoarie pentru feminitate: „femeile nu trebuie să devină la fel de insensibile ca bărbaţii, bărbaţi care se ataşează de femei cu aere de gardiene care-i dresează”.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea