S-a aprobat rectificarea bugetului Municipiului Piteşti pe anul 2011

În şedinţa extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Piteşti care a avut loc la data de 16.11.2011, s-a aprobat proiectul de hotărâre iniţiat de primar privind rectificarea  bugetului municipiului Piteşti pe anul 2011. Promovarea proiectului de hotărâre are în vedere suplimentarea cu suma de 1.031 mii lei a cheltuielilor de personal ale unor unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Piteşti: Colegiul Naţional „I.C. Brătianu”, Liceul Teoretic „Ion Barbu” şi Liceul de Artă „Dinu Lipatti”.
Printr-o solicitare înregistrată la Primăria Municipiului Piteşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a adus la cunoştinţă faptul că în soluţionarea cererilor de suplimentare a fondurilor alocate pentru finanţarea cheltuielilor de personal pe anul 2011 ale Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” Piteşti, Liceului Teoretic „Ion Barbu” şi Liceului de Artă „Dinu Lipatti” s-au respectat prevederile legale, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul că I.S.J. Argeş a verificat modul de reîncadrare a personalului şi a calculului drepturilor salariale prevăzute în legi, ordonanţe şi hotărâri ale Guvernului la instituţiile sus-menţionate, prin avizarea ştatelor de personal şi a celor de plată. În aceste condiţii, nivelurile de venituri şi cheltuieli ale bugetului municipiului Piteşti pe anul 2011 se rectifică după cum urmează: 1. Veniturile prin suplimentarea cu suma de 1.031 mii lei la partea de venituri la capitolul „Sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată”; 2. Cheltuielile prin suplimentarea cu suma de 1.031 mii lei la capitolul „Învăţământ”, „Cheltuieli de personal”.
Primarul Tudor Pendiuc a declarat că această această redistribuire a banilor de la anumite unităţi şcolare care au înregistrat un surplus financiar către aceste trei centre bugetare la care nu au fost plătite salariile cadrelor didactice la timp trebuia supusă aprobării Consiliului Local. „Este trist că în aceste trei centre bugetare nu s-au dat banii la timp. Sunt oameni care au rate la bănci şi care nu avut bani să le plătească la timp. Ce mai putem spune de o familie formată din doi profesori aflaţi în aceeaşi situaţie?”
Grav este că această situaţie se va regăsi şi în luna decembrie la mai multe unităţi educaţionale. Şi atunci ce rectificări bugetare se mai pot face? Îi putem întreba pe pedelişti dacă poate fi totuşi utilizat fondul de rezervă a lui Boc pentru astfel de situaţii excepţionale.  Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea