Telescop și alte instrumente astronomice noi, la Muzeul Județean Argeș

Muzeul Județean Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, a fost dotat cu noi instrumente pentru observații astronomice de ultimă generație. Este vorba de:
#Telescop reflector newtonian Dobson 400mm Flextube SynScan GOTO Sky-Watcher - Instrumentul beneficiază de ultima tehnologie de urmarire și căutare automată a obiectelor pe cer. Astfel, sistemul permite găsirea automată și urmarirea oricărui obiect pe cer aflat în baza de date a controllerului, ce conține 42900 de obiecte cerești: stele, planetele, luna, nebuloase, galaxii, roiuri de stele, stele duble.

#Refractor Sky-Watcher Evostar 120ED EQ5 - Instrumentul reprezintă una din cele mai bune alegeri din gama refractoarelor, atat pentru observatii planetare, lunare, deepsky vizuale, cat si pentru astrofotografie. Telescopul permite detalii lunare si planetare subtile, precum si efectuarea de observatii deepsky.
#Binoclu Celestron SkyMaster 25X100 - Instrumentul are o putere de adunare a luminii mai mare decat toate celelalte modele de binocluri. Datorita acestui fapt, imaginile produse sunt mult mai luminoase, binoclul fiind un performer in observatii astronomice deepsky si observatii terestre in medii cu lumina scazuta. Obiectivul, alcatuit din patru elemente, permite o focalizare extrem de clara si precisa pe intreg campul vizual. Relieful ocular mare permite utilizarea lui si de catre persoanele ce poarta ochelari.
Noile echipamente compun, practic, un observator astronomic mobil performant.
"Sunt convins că noile instrumente pentru observații astronomice de la Muzeul Județean Argeș vor deveni un punct principal de atracție pentru pasionații de astronomie, desigur, după ce vor fi ridicate restricțiile impuse de pandemia de COVID-19, iar muzeele, precum și celelalte instituții de cultură, își vor putea redeschide porțile pentru vizitatori. Sperăm ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Până atunci, să fim sănătoși și să avem grijă de noi și de cei apropiați.", a declarat vicepreședintele C.J. Argeș,  Adrian Bughiu
Reamintim că Muzeul Județean Argeș a fost dotat, în anul 2018, din fondurile Consiliului Județean Argeș, și cu un nou Planetariu - un sistem de proiecție modern, cu o rezoluție de 4K UHD, la momentul inaugurării fiind cel mai modern planetariu de acest tip din România.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea