Spălătorie auto din Pitești depistată în timp ce sustrăgea ilegal apă din rețeaua publică de alimentare

Acțiunile de control ale S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. continuă, în vederea identificării și sancționării utilizatorilor care recurg la diverse modalități de fraudare a consumului de apă. Astfel, în urmă unei acțiuni de control care s-a desfășurat în data de 15.01.2021 la un agent economic cu profil de activitate „Spălătorie auto” de pe rază Municipiului Pitești - cartier Popa Șapcă, o echipă din cadrul Serviciului Control al S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. a constatat că agentul economic avea apometrul de branșament ridicat din instalație, fiind așezat în căminul de apometru, iar în locul acestuia branșamentul fusese reîntregit printr-un ștuț. Prin această intervenție neautorizată, era fraudat consumul de apă.

Procedura prin care s-a descoperit furtul de apă în acest caz a constat în monitorizarea zilnică a consumului de apă, raportat la activitatea economică desfășurată de respectiva firmă, dar și prin comparație cu alți utilizatori cu obiect de activitate similar.
Fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt de apă din sistemul public, la fața locului s-a prezentat un echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș – Poliția Municipiului Pitești, la solicitarea S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. pentru aplicarea tuturor măsurilor legale prevăzute de legea 286/2009, privind Codul Penal.
Operatorul S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. a calculat un prejudiciu conform prevederilor legale în vigoare (Ordinului 29/1993, pentru aprobarea Normativului cadru privind contorizarea apei și a energiei termice la populație, instituții publice și agenți economici), reprezentând plata retroactivă a serviciilor de apă și de canalizare, calcul în sistem paușal, țînând cont de obiectul activității desfășurate de agentul economic, respectiv „Spălătorie auto”. De asemenea, agentul economic depistat cu branșament ilegal este obligat să achite și contravaloarea apometrului nou montat de operator.
În perioada următoare, acțiunile S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. vor continua în toată aria de operare. Prin personalul specializat vor fi efectuate verificări, iar în cazul constatării de situații neconforme, care conduc la  existența unui consum fraudulos de apă, S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. va formulă plângeri penale împotriva persoanelor fizice sau juridice care au fost depistate cu nereguli în conformitate cu prevederile Legii 51/2006 a Serviciilor comunitare de utilități publice, art. 461, litera a. Pentru stoparea acestor acțiuni ilegale de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă și a oricărei modalități de fraudare a consumului înregistrat de aparatul de măsură, rugăm consumatorii să anunțe reprezentanții S.C. Apă Canal 2000 S.A. prin sesizarea oricărei situații care pare suspectă la Ghișeul Unic al societății din Pitești, Bd. I.C. Brătianu, nr. 24A sau pe adresa de e-mail: contact@apă-canal2000.ro.
„Vom răspunde cu promptitudine oricărei sesizări privitoare la consum ilegal de apă și vom aplică prevederile legale în vigoare”, informează conducerea SC Apă Canal 2000 SA.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea