Alimentare cu apă, reparații drumuri, extinderea rețelei de gaze naturale, la Valea Iașului

Așa cum este de așteptat, la Valea Iașului se lucrează de zor. Mai ales că este vorba de o comună ce beneficiază de venituri superioare mediei din județ. Rețeaua de gaze a localității  va fi în curând extinsă. Administrația locală a obținut în luna februarie avizul pentru realizarea lucrărilor, urmând ca în primăvară acestea să înceapă propriu-zis.
”Extinderile se vor face pe străzile Mihai Viteazul (1,1 km – 48 gospodării), strada Rogoz (800 metri – 23 gospodării), strada Bălășești (800 metri – 13 gospodării) și strada Teilor (245 metri – 6 gospodării). Vom face dosarele pentru fiecare gospodărie, urmează licitația și apoi sperăm să dăm drumul cât mai repede la lucrări”, declară primarul Cristian Enescu.

De asemenea, autoritățile din Valea Iașului așteaptă licența de operare pentru rețeaua de gaze în satele Valea Iașului, Ungureni, Borovinești și Bărbălătești. Ulterior se vor stabili cotele de gaz și se va face extinderea rețelei pe o lungime de 2,5 km în satul Cerbureni, cu racordarea la SRM de la Sanatoriul Valea Iașului.
Primăria Valea Iașului are definitivate documentații pentru mai multe proiecte ce vor fi depuse în perioada următoare. Unul dintre acestea vizează amenajarea de trotuare, șanțuri și căi de acces în gospodării, pe o lungime de aproximativ 3 km, pe ambele sensuri de mers, pe traseele DN 7C și DN 73C. Un alt proiect prevede forarea a trei puțuri pentru alimentarea cu apă în satele Cerbureni, Valea Uleului și Bărbălătești, realizarea a 5 km de rețea, modernizarea stației de pompe din satul Ungureni și schimbarea a 1.000 de apometre. De altfel, bazinele de apă din satele Cerbureni, Valea Uleului, Ungureni, Borovinești și Bărbălătești au fost curățate în luna februarie, precum și stațiile de pompare din Ungureni, Valea Uleului și islaz Cerbureni.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea