Secretar de Stat din Ministerul Educației - la Pitești

# Emanuel Soare: Am ales să mă vaccinez cu Astra-Zeneca!
Săptămâna trecută, în sala de conferințe a Universității din Pitești, în cadrul Campaniei naționale „Vaccinare și testare pentru învățare!” inițiată de Ministerul Educației, a fost organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Argeș conferința tematică de promovare informațiilor corecte în legătură cu vaccinarea anti-Covid-19, prin participarea fizică și online a invitațiilor.

Secretarul de stat din Ministerul Educației, Maria Ștefania Manea, a prezentat campania inițiată de către Ministerul Educației alături de inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Argeș, Elena-Liliana Murguleț, subprefectul județului Argeș, Emanuel Soare, prorectorul Universității din Pitești, Adrian Sămărescu, specialiști în domeniul medical/epidemiologic, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Argeș.
La conferința tematică „Vaccinare și testare pentru învățare!” au participat reprezentații tuturor unităților și instituțiilor de învățământ, reprezentanți ai organizațiilor sindicale, ai părinților și elevilor din județul Argeș.
Evenimentul a avut ca scop principal informarea elevilor, cadrelor didactice si a părinților, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare) și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare.
Inspectorul școlar general Argeș, Liliana Murguleț: Dorim să abordăm acest subiect, care este unul sensibil, din mai multe unghiuri. Scopul este îmbunătățirea stării de sănătate în școlile din Argeș (elevi și profesori). Sănătatea este prea importantă și de aceea trebuie să insistăm pentru dobândirea ei prin mijloace de prevenție, prin mijloace conștientizare.
S-au purtat discuții cu privire la procentul profesorilor vaccinați, până în momentul de față, în județ, vaccinarea personalului auxiliar  dar și cu privire la numărul elevilor ce au fost infectați sau sunt infectați cu COVID.
Emanuel Soare, subprefectul județului Argeș: Trebuie să insistăm asupra zonei în care ne dorim cu toții să ajungem.  Pentru a ieși din această pandemie, trebuie să ne vaccinăm, iar îndemnul meu către cadrele didactice este acela de a merge să se vaccineze. Eu am ales să mă vaccinez, în momentul în care eram prefect al județului, și am ales să o fac cu Astra-Zeneca, pentru că exista - și există o reticență față de firma respectivă. Am dorit să fiu un exemplu, am dorit să transmit, astfel, încredere. Universitatea Oxford,  care a participat la producerea vaccinului, este una din cele mai prestigioase unități din lume, cu o  vechime de sute de ani. Am ales să am încredere în aceste cercetări. Îndemn profesorii să facă la fel!
De-a lungul celor aproximativ 3 ore de dialog intens au fost analizate și aspecte de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, precum: analiza necesității de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor în învățământul preuniversitar; pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online, impusă de situația epidemiologică și altele.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea