Scandal total pe agricultură între un senator PNL și un deputat PSD, ambii din Argeș

# Vorbe grele din partea a două nume grele

Senatorul PNL Dănuț Bica a depus o declarație politică dură cu privire la felul în care a gestionat PSD agricultura ultimilor ani, declarație ce conține inclusiv acuzații de falsificare a datelor trimise către Uniunea Europeană. I-a răspuns, cu vrednicie, deputatul PSD de Argeș, Aurel Bălășoiu.

Senatorul PNL Dănuț Bica: guvernele conduse de PSD în acea perioadă au manipulat și falsificat datele transmise la Uniunea Europeană

Dănuț Bica: ”Politicile agricole promovate în anii 2017 - 2019 au determinat o scădere constantă a productivităţii fermierilor români, cu impact devastator asupra deficitului comercial al țării. Dacă în 2015 România înregistra excedent comercial pentru produsele agricole şi alimentare, în anii care au urmat importurile au depăşit tot mai accentuat exporturile, ajungându-se în 2019 la un deficit de peste 1,3 miliarde de euro şi în 2020 de peste 2 miliarde de euro. Mai grav este faptul că, dacă pentru anul 2020 există explicaţia efectelor secetei pedologice care a afectat producţia pe zeci de mii de hectare, ale pestei porcine scăpate din mână încă din 2018 de ministrul Petre Daea și ale crizei sanitare şi economice determinate de pandemia de COVID-19, în anii 2017 - 2019 condiţiile climatice au fost excelente, iar economia se afla pe un trend crescător.
Ce au făcut guvernele conduse de PSD în acea perioadă? Au manipulat și falsificat datele transmise la Uniunea Europeană cu privire la producţiile agricole, au ascuns informaţiile referitoare la evoluţia pestei porcine africane, care a decimat zootehnia, şi au risipit miliarde de lei pe tot felul de năstruşnicii care nu au adus niciun ajutor fermierilor: stații de irigaţii inaugurate cu fast care nu au funcţionat niciodată, aprozare care nu au vândut niciodată produse românești sau case şi uniuni agricole care au plătit doar salarii pentru angajaţi susținuți politic. Modul mincinos de raportare a producţiei agricole utilizat în anul 2019 de Guvernul PSD ne duce cu gândul la ultimii ani ai regimului comunist, cea mai neagră perioadă din istoria României, când producţiile la hectar erau umflate din pix, spre gloria mărețului conducător, iar populaţia şi producătorii sufereau consecinţele.”

Deputatul Aurel Bălășoiu: ”Probabil DĂNUȚ vrea să îndrepte lumea, s-o facă mai rotundă și mai colorată...”

Aurel Bălășoiu, deputat de Argeș al PSD, membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților:  ”Senatorul Bica, zis Dănuț, se apucă de scris declarații politice în care zice că PSD a făcut rău agriculturii românești cât timp a fost la guvernare. Cum ar trebui să-i răspund la inepțiile inserate, pentru ca fiecare propoziție să fie în spiritul zilei de azi și chiar al celei de mâine, când răspunsul meu, deja publicat, nu va mai putea fi schimbat (asta ar cere cel puțin puteri de proroc)?
M-am apucat să citesc din nou declarația sa politică “Eșecul ultimelor guvernări PSD se reflectă puternic în deficitul comerțului cu produse agricole al României” care este, fără îndoială, declarația unui om care nu știe prea multe.
Declarația politică respectivă e ca o poveste pentru toate vârstele: o pot citi și copiii (deși nu trebuie siliți), și părinții, și bunicii, iar acolo unde sunt străbunici, sănătoși să fie!, li se poate încredința și lor, deoarece nu are nicio veridicitate, fiind realizată după proverbul ”să moară și capra vecinului”.
Probabil DĂNUȚ vrea să îndrepte lumea, s-o facă mai rotundă și mai colorată, iar dacă zugrăvește relele, și încă într-un mod pișcător, o săvârșește din același imbold care o trimite pe albină să caute miere până și la florile artificiale.
Dacă doriți cu adevărat să aveți succes în elaborarea unei declarații politice, vă rog să luați loc pe fotoliu cu un pix și un caiet în mânuțe și să vă luați notițe:
În timpul guvernării PSD, România a fost pe primul loc în Uniunea Europeană la producția de floarea-soarelui, de porumb, fiind inițiate numeroase programe, dintre care, în cele ce urmează, le voi aminti pe cele mai importante.
A fost înființată Casa de Comerț Agroalimentar "Unirea", prin care PSD și-a propus să creeze o rețea națională de peste 60 de magazine cu fructe și legume românești, de tip aprozar, care să concureze pe această linie cu supermarketurile.
Prin programul de sprijin pentru tomate au fost stimulați producătorii să cultive această plantă, echilibrându-se astfel balanţa comercială dintre importuri şi exporturi.
De asemenea, au fost elaborate programe de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii și a crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița.
Tot în sprijinul autohton au fost alocate fonduri pentru dezvoltarea pescuitului, prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime.
Și exemplele pot continua.
Dacă balastul spiritual, moștenit pe viață, îi este atât de limitat, încât are dificultăți în pronunțarea adevărului, Dănuț ar trebui să evite pe cât posibil publicarea declarațiilor politice, pentru ca în felul acesta să micșoreze riscul de a deveni ridicol în cercul apropiaților săi!”

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea