A început Recensământul General Agricol, în Argeș

În perioada 10 mai-31 iulie, în județul Argeș se desfășoară Recensământul General Agricol.  Acesta reprezintă o acțiune ce va furniza informații și date statistice necesare (de la cei care dețin suprafețe agricole sau animale) pentru fundamentarea unor programe și politici agricole și de dezvoltare rurală. Organizarea acestui tip de recensăminte se recomandă a se întocmi o dată la 10 ani.

Recensământul se va desfășura printr-un interviu, între un recenzor și un reprezentant al exploatației agricole care va oferi informațiile solicitate. Pentru Argeș, recensământul va fi realizat cu un număr de 813 de recenzori și 131 de recenzori șefi, iar datele obținute vor fi preluate de la aproximativ 150.000 de exploatații agricole. Atât recenzorii, cât și recenzorii șefi au obligația de a se identifica prin prezentarea legitimației care le atestă calitatea de a îndeplini aceste atribuții din punct de vedere legal. De asemenea, datele cu caracter personal sunt protejate prin intermediul Regulamentului Uniunii Europene 2016/679 și Legii nr. 190 /2018. Datele colectate sunt confidențiale și vor fi utilizate strict în scopuri statistice.
Recensământul General Agricol este important pentru că aduce în atenție situația suprafețelor agricole, situația efectivelor de animale, situația persoanelor din domeniul agriculturii și alte date, în raport de care se vor fundamenta viitoarele politici și programe agricole naționale/europene.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea