DSVSA Argeș - zeci de controale în preajma sărbătorilor de Paște. Au fost confiscate produse în valoare de 50.000 de lei

DSVSA Argeș a efectuat zeci de controale, în luna aprilie, în unitățile de producție și de comercializare. Au fost realizate 493 controale, dintre care cele mai multe au vizat măcelăriile - 47 controale, unitățile de alimentație publică - 43 controale, supermarket / hypermarket - 34 controale; exploatațiile nonprofesionale  - 27 controale, depozitele alimentare, piețe, unități de cofetărie-patiserie - câte 18 controale etc. Au fost confiscate 8.235 kg produse alimentare de origine animală, în valoare de 49.420 lei.

 

De asemenea, consilierii DSVSA Arges au aplicat 24 sancțiuni contravenționale, din care 10  avertismente scrise și 14  amenzi în valoare totală de 37.900 lei, după cum urmează:
- o amendă în valoare de 6.000 lei pentru utilizarea în hrana animalelor din exploatațiile de animale a furajelor complete sau complementare care nu sunt produse în unități autorizate și/sau aprobate/ înregistrate ori care nu sunt însoțite de documente care să ateste calitatea sau de alte documente prevăzute în legislația specifică;
- o amendă în valoare de 1.200 lei pentru comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare și a hranei pentru animale în spații necorespunzătoare sau neprobate sanitar veterinar și fără respectarea condițiilor de igienă, conform prevederilor legislației in vigoare.
- două amenzi în valoare de 2.400 lei pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite.
- o amendă ăn valoare de 1.200 lei pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare și a celor destinate nutriției animalelor, în vederea depozitării, transportului și valorificării, și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare.
- trei amenzi in valoare de 12.400 lei pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare, a produselor de nutriție și pentru animale, și a produselor de uz veterinar.
- o amendă de 2.000 lei pentru comercializarea prin punctele farmaceutice veterinare a produselor biologice de uz veterinar și a produselor medicinale veterinare care se eliberează pe bază de prescripție medicală veterinară;
- două  amenzi în valoare de 4.000 lei pentru lipsa evidențelor sanitare veterinare pentru ultimii 3 ani;
- o amendă de 1.500 lei pentru deținerea sau transportul de animale neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitare veterinare;
- două amenzi în valoare de 7.200 lei pentru vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea