Realizări şi probleme la Prefectura Argeş

La ultima conferinţă de presă care a avut loc la sediul Prefecturii, Gheorghe Davidescu  a avut cuvinte de laudă la adresa activităţilor diverse pe care le-a demarat Instituţia Prefectului în judeţul Argeş. Prima activitate de acest gen a fost lichidarea incendiului  de vegetaţie uscată din zona Muntelui Roşu, Vârful Ciorii, după o operaţiune care a durat aproape 6 zile. „În mod intenţionat, am ţinut mai discretă poziţia Prefecturii în legătură cu acest subiect. Incendiul de pe Muntele Roşu a fost un lucru foarte grav. Am avut teama viscerală  că un asemenea incendiu de pădure din zona montană va avea proporţiile unui dezastru ecologic. Din fericire, prin organizarea pe care am avut-o (deplasări, mobilizări) am reuşit să evităm acel lucru. Dacă nu am fi acţionat prompt şi pe măsura gravităţii situaţiei, am fi asistat la extindera incendiului pe o suprafaţă de circa 1500 de ha de pădure”, a declarat Davidescu.
O altă initiativă lăudabilă din partea acestei instituţii a fost demararea a 151 de acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii delictelor silvice prin aplicarea unor amenzi contravenţionale celor care comit infracţiunile de tăieri ilegale de arbori şi de sustragere de material lemnos. „În legătură cu pomul de Crăciun, în această perioadă, sunt foarte mulţi comercianţi care vând în mod ilegal în pieţe şi în spaţii comerciale pomi de Crăciun. Nu întotdeauna pomii de Crăciun sunt tăiaţi cu aprobările de rigoare. Aceşti cetăţeni care se ocupă cu comercializarea pomilor de Crăciun sunt foarte bine organizaţi, iar legislaţia în această chestiune este foarte permisivă, în sensul că le dă dreptul acestora să transporte pomii pe drumurile publice”, a mai declarat Davidescu.
După enunţarea acestor realizări, prefectul şi-a manifestat totuşi îngrijorarea faţă de problema construirii microhidrocentralelor de pe răurile Capra, Buda şi Otic: „Au expirat cele trei săptămâni de revizuire a procedurii de autorizare şi de avizare a acestor tipuri de investiţii. Era necesară armonizarea legislaţiei pentru a elimina unele hibe descoperite  şi pentru a acoperi detaliile neprevăzute şi nereglementate de actuala legislaţie. Aceste investiţii vor continua, dar ele trebuie să aibă toate aprobările ca lucrurile să decurgă corect din punct de vedere legislativ şi să nu existe interpretări pe această temă. Sunt anumite probleme legate de proiectarea acestor microhidrocentrale, pentru că la un moment dat Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) spunea că nu se respectă anumiţi parametri. Proiectantul a contestat aceste afirmaţii şi e posibil ca Inspectoratul să se înşele. Însă trebuie verificat acest aspect, pentru că ştim că a existat un precedent legat de nerespectarea întocmai a unor prevederi legale: mă refer la Consiliul Judeţean, care a înregistrat amenzi în valoare de 30000 de lei.”    Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea