Președintele PNL Argeș și-a intrat în mână: a propus, prin lege, Ziua națională a înotului

# Una rece, una caldă: PNL Argeș a luat fața PSD reușind repornirea proiectului Molivișu!

Drace, devine clar că deputatul Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, alături de încă 51 de parlamentari, și-a reintrat în mâna... legislativă.  Acesta, probabil după consultări intense în arcul (arcușul?!) guvernamental a propus... Ziua națională a înotului. Bucură-te române, că de altceva nu mai este nevoie în țară, doar de astfel de sărbători naționale.

Ca orice propunere legislativă, și minunea prezentată beneficiază de o expunere de motive în care ni se arată lumina: că sportul e bun, că înotul e complex, că duce la dezvoltarea calităților motrice. Propunerea este pentru data de 19 iulie, dată la care Federația Română de Natație și cluburile de specialitate trebuie să organizeze evenimente specifice ”cu scopul de a informa și de a promova importanța practicării înotului pentru sănătatea și viața oamenilor.”
Aproape că mi-au dat lacrimile de emoție. Dar de ce dracu trebuie o zi anume ca să promovezi înotul? Săptămânal nu merge? Sau zilnic? Domnilor de la guvernare, nu construiți voi, mai bine, ceva bazine de înot, nu faceți niscai programe pentru a-i putea aduce pe copii la bazinele care există? Ce e cu vrăjeala asta ieftină? Pentru astfel de petarde sunteți plătiți regește din banii celor care, lipsindu-se de un abonament la înot, varsă impozite și taxe umflate la bugetul statului?... Dar salata verde, salata verde ce are? E sănătoasă, împiedică obezitatea la orice vârstă! De ce nu are și salata verde o zi a ei? Dar laptele de capră, care are calități nutritive speciale?
51 (CINCIZECI ...ȘI UNU, că-i al nostru!) de parlamentari s-au chinuit să își stoarcă mințile pentru a pre-naște o astfel de lege. Invit, pe această cale, cititorii să scornească și ei și să ne trimită idei de legi care să ajute la propaganda pentru sănătate.
Mai adăpați-vă puțin din deja celebra expunere de motive: ”Adoptarea prezentului proiect legislativ poate constitui, de asemenea, imboldul necesar pentru o dezvoltare accelerată a infrastructurii indispensabile practicării înotului. România nu beneficiază în prezent de o infrastructură modernă adaptată rigorilor de pregătire a sportivilor... Bazinele de înot sunt prea puține și, în bună măsură, vechi și impracticabile.”
V-ați închinat citind cele de mai sus? Adică domnii de la guvernare vor să pună o zi națională ca să aibă, tot ei, imbold pentru a construi infrastructură de înot? Nimic de fonduri europene atrase pentru așa ceva, nimic pe parcurile acvatice care se fac, în lumea civilizată, cu bani atrași?!...
Salata verde și laptele de capră vor ataca propunerea în instanță! Pentru imbold!...

 

Una rece, una caldă!  A FOST INIȚIAT PROIECTUL HOTĂRÂRII DE GUVERN PENTRU PÂRTIA DE SCHI DE LA GHIȚU-MOLIVIȘU

Iată și una caldă, chiar fierbinte: PNL a reușit ceea ce nu a reușit PSD Argeș timp de ani de zile: să repornească și să înainteze cu proiectul stațiunii montane Molivișu. Adrian Miuțescu marchează un gol important, chiar înainte de alegerile interne, venind, în sfârșit cu ceva concret, cu un proiect mult-așteptat de argeșeni. Felicitări!
”Am promis! Ne ținem de cuvânt și realizăm marile proiecte ale Argeșului. Avem toate avizele necesare demarării proiectului domeniului schiabil de la Ghițu-Molivișu, iar Hotărârea de Guvern se află pe ordinea de zi a premierului în vederea aprobării. ”
Din punct de vedere turistic cel mai așteptat proiect al județului este domeniul schiabil de la Ghițu-Molivișu. Obiectivul principal este transformarea zonei Ghițu într-o staţiune turistică de interes naţional, în conformitate cu standardele UE. În strategia PNL, implementarea acestui plan turistic va ajuta la dezvoltarea economică și turistică a județului Argeș. O stațiune montană, situată la aproape 90 de kilometri de Pitești, conectată la autostrada Sibiu-Pitești, la A1 și la drumul expres Craiova-Pitești va poziționa județul nostru pe harta turistică a României și va crește potențialul și ratingul zonei de nord a județului.
Grație implicării președintelui PNL Argeș, Adrian Miuțescu, care a purtat discuțiile la nivel guvernamental și consilierului local liberal din Curtea de Argeș, Mădălin Marinescu, care a obținut avizul viceprim-ministrului, avizul de la ministerul Mediului, negație de la ministerul Economiei că nu impactează bugetul consolidat, avizul de la ministerul Finanțelor și avizul de la ministerul Justiției, domeniul schiabil Ghițu-Molivișu devine realitate pentru județul Argeș.  
Președintele PNL, Adrian Miuțescu, a avut o poziție tranșantă și a a declarat acest obiectiv prioritar pentru Argeș. “Proiectul Ghițu-Molivișu continuă chiar dacă ani la rând nimeni din cadrul administrației județene  nu a mai mișcat un deget. Însă cu sprijin din partea președintelui Ludovic Orban am reușit să îl introducem în master planul de turism al României și să facem primii pași în vederea demarării construcției, prin obținerea avizelor și inițierea Hotărârii de Guvern. Așa cum am spus, îmi voi dedica următorii ani pentru proiectele județului Argeș, iar domeniul schiabil de la Ghițu-Molivișu reprezintă unul dintre obiectivele mele prioritare”, declara de curând deputatul liberal Adrian Miuțescu.  
Prima etapă în vederea finalizării acestui proiect a fost realizată. Astfel, în urma demersurilor președintelui PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu la nivel guvernamental și prin implicarea, la nivelul ministerelor de resort, a unor colegi liberali a fost inițiat proiectul de hotărâre al Guvernului “pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, cu compensare, de către Primăria comunei Arefu a terenului în suprafață de 3,0730 ha, în vederea realizării obiectivului «Construire pârtie de schi A1 ADI Ghițu Molivișu»”. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczoș a semnat proiectul de horărâre sus menționat.
În decurs de o săptămână proiectul a devenit Hotărâre de Guvern inițiată de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a fost avizat favorabil de viceprim-ministru, a primit aviz din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a primit negație de la ministerul Finanțelor că nu impactează bugetul consolidat și nu este necesar aviz de la acest minister, și a primit avizul de la ministerul Justiției. Astfel, în urma acestor demersuri, domeniul schiabil Ghițu-Molivișu devine realitate pentru județul Argeș.  
Plasarea acestui proiect pe ordinea priorităților guvernamentale arată cât de importantă este vocea PNL Argeș atunci când susține la cele mai înalte niveluri planurile de dezvoltare locală. Transformarea zonei Ghițu într-o staţiune turistică de interes naţional va atrage după sine dezvoltarea turistică a zonei de nord a județului nostru și alături de marile proiecte de infrastructură rutieră va crea o rampă de creștere economică deosebită pentru județul Argeș.
Alex Silvestru

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea