Ștefan Benonie vrea să obțină un nou mandat de primar la Aninoasa

# „Eu nu am fost validat primar, deși mai aveam două săptămâni până la suspendarea interdicției. Alții au fost validați, deși mai aveau 2 ani și 9 luni”

Ștefan Benonie de la Aninoasa a fost ghinionistul alegerilor locale din septembrie 2020. Deși a ieșit primar en-fanfare, obținând un scor de 49,23%, de două ori mai mult decât următorul clasat (23,68%), acesta s-a văzut înfrânt, după ce instanța nu l-a validat în funcție. Benonie nu se lasă și va candida încă o dată pentru funcția de primar al comunei Aninoasa, la alegerile din 27 iunie. Între timp, acesta a scăpat și de interdicția de a candida.

 

Ştefan Benonie a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională pentru Integritate, în urmă cu câțiva ani, pentru că, în timp ce era primar, a fost şi reprezentant într-un consiliu de administraţie al unei şcoli. Cu toate acestea, el a putut să își ducă mandatul trecut la bun final. În urma alegerilor din 28 septembrie 2020 a ieșit din nou primar. A fost validat în funcție, în primă instanță, de către Judecătorie. Doar că prefectul judeţului a făcut recurs şi Benonie a pierdut la Tribunal! În situația în care mai avea doar câteva săptămâni până la expirarea interdicției de a candida. Culmea e că a fost singurul primar argeșean ales în funcție, dar care nu a fost validat de instanță, asta în ciuda faptului că unii edili aveau interdicții de a candida și pentru o perioadă de 2 ani și 9 luni, și cu toate acestea au trecut cu brio de judecătorii argeșeni.
„Eu nu am fost validat primar, deși mai aveam două săptămâni jumătate până la suspendarea interdicției. Alți primari au fost validați, deși mai aveau 2 ani și 9 luni de interdicție. Și au fost validați de același complet de judecată. Ce încredere să mai avem noi în justiție!”, precizează Ștefan Benonie.

 

„Merită să mă bat pentru oamenii care cred în mine”

"Am demonstrat la ultimele alegeri că mă bucur de o largă simpatie electorală în rândul populaţiei şi oricât îmi va fi de greu, după aceste luni când am fost îndepărtat de la cârmă, consider că merită să mă bat pentru oamenii care cred în mine”, a mai precizat fostul primar Ştefan Benonie.
Cu toate că, în această perioadă de câteva luni, nu a mai fost el primar, Benonie dovedește că știe fiecare lucrare în parte care se realizează în comună: „Se toarnă  al doilea strat de asfalt pe 4 km și jumătate în Aninoasa-Broșteni-Valea Siliștii. În Slănic se fac pe 1,5 km rigole betonate. Avem căminul cultural de la Aninoasa, iar în acest an se termină reabilitarea și dotarea lui. Tot în Slănic avem grădinița, iar acolo se lucrează la ea din zori. În iulie-august se va face inaugurarea. Mai avem sala de sport în licitație. La fel și mini terenul de fotbal din satul Slănic. De asemenea, este  în licitație dispensarul medical. Dacă voi câștiga alegerile, îmi doresc să duc aceste proiecte la bun sfârșit. Rămâne problema canalizării pe satul Slănic și Aninoasa. Rămâne de văzut ce program putem să accesăm”.
L.S.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea