Un nou pas important pentru trecerea terenului de la stadionul ”Nicolae Dobrin” în domeniul municipiului Piteşti

# Fostul primar Cornel Ionică rămâne rezervat: „Până la aprobarea finală mai sunt niște pași”
După multe încercări, terenul de 17 hectare de lângă stadionul Nicolae Dobrin ar putea să treacă, în sfârşit, în domeniul public al municipiului Piteşti. Mai e nevoie de un singur pas: o Hotărâre de Guvern. Pe 17 mai, consilierii locali piteșteni au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea cererii de trecere a unui imobil-teren și construcții situat în strada Nicolae Dobrin nr.12, din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș în domeniul public al municipiului Pitești și administrarea Consiliului Local al Municipiului Pitești.

 

„Este o veste bună pentru toată lumea. E ceva ce trebuia făcut de mult. Vreau să îi mulțumesc,  în special, domnului Balcan, de la compartimentul de Cadastru și celor de la Direcția Județeană de Tineret și Sport.
Iată că avem posibilitatea să luăm aproape 17 hectare, tot terenul de la stadion. Acum s-a actualizat cartea funciară. Transmitem această hotărâre la București, la Minister. Apoi avem nevoie de o Hotărâre de Guvern”, a precizat primarul Cristian Gentea.
Edilul Piteștiului a fost felicitat pentru această reușită de un consilier local PSD. „Vreau să felicit executivul pentru această realizare. Este foarte importantă. Se încearcă de foarte multă vreme obținerea acestui teren. Sper că este un prim pas pentru modernizarea totală a acelei zone”, a precizat consilierul local Radu Bănică.

 

Viceprimarul Mihailescu – atac la fosta conducere a Primăriei Pitești

Pe lângă felicitări, au existat și replici tăioase adresate fostului primar Cornel Ionică. „Dacă ar fi luat domnul Ionică această decizie mai demult și ar fi dispus problema în mod profesionist și cum ar fi trebuit, astăzi nu am mai fi construit Sala Polivalentă în locația pe care o avem și am fi făcut acest lucru la Stadion”, a spus viceprimarul Mihai Mihăilescu.
Ca replică, Cornel Ionică a precizat: „Făceam Sală Polivalentă la anul și la mulți ani! Singurul teren pe care l-am avut este cel pe care se află construcția. Demersuri în ceea ce privește imobilul teren de la Nicolae Dobrin s-au făcut la cel mai înalt nivel, pe la uși pe la miniștrii, cu delegații din primărie, cu sprijin de la parlamentari. M-aș bucura ca lucrurile să se concretizeze. Până la aprobarea finală mai sunt niște pași”.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea