Lucrările de modernizare a localității continuă în comuna Bradu

În localitatea Bradu continuă proiectele de modernizare. Infrastructura reprezintă o prioritate pentru administrația locală, condusă de primarul Dan Stroe și viceprimarul Gheorghe Negoi.
”Chiar dacă am traversat cu toții o perioadă dificilă, investițiile în comuna Bradu au continuat în ritm susținut. Aprobarea bugetului local aduce după sine și demararea de investiții noi pentru localitate, dezvoltarea și creșterea bunăstării comunei și a locuitorilor săi reprezentând o prioritate pentru noi toți. Suntem o echipă care este pusă în slujba cetățeanului și care va munci pentru modernizarea localității”, a declarat primarul Dan Stroe.

Investițiile din această perioadă

”În perioada iunie-iulie vom asfalta strada Căliman, aici a fost deja înlocuită canalizarea care nu reușea să facă față cerințelor proprietăților din zonă, fiecare din acestea având nevoie de pompă de împingere. Asfaltul nou va fi turnat până pe Intrarea Căliman unde funcționează o Stație de Pompare a apelor menajere. Pe strada Petuniilor a fost finalizată operațiunea de introducere a apei și canalizării, urmând să asfaltăm în această perioadă imediat următoare. Pe strada Arinului vom extinde rețeaua de  canalizare menajeră; tot aici vom extinde și rețeaua de apă potabilă. În Bradu de Sus, pe strada Columbofililor extindem rețeaua de canalizare menajeră, aceasta fiind în funcțiune doar pe o porțiune, mai mult de jumătate din stradă nefiind, în momentul actual, branșată. În Geamăna, pe drumul pe care l-am creat pe canalizarea pluvială care face legătura între zona Chitop și strada Gemenii, vom veni cu canalizare menajeră - practic se va face legătura între intersecția Chitop, Gemenii și strada Veneția - cu partea de coborâre spre Prundu, în strada Gemenii. În Bradu de Sus vom demara lucrările de introducere canalizare pluvială pe strada CET-ului, până la podul pe sub care se scurge pârâul Neajlov; vom demara, tot în zonă, lucrările de forare a unui puț de mare adâncime pe malul lacului de la Ilma. Pe strada Primăverii, de la Târgul Săptămânal, vom demara lucrările de introducere a canalizării pluviale - practic, din dreptul Târgului, coborând spre Pitești, pe partea dreaptă până la intersecția străzilor Primăverii cu Teilor. Aici vom efectua și lucrări de lărgire a străzii și crearea unui trotuar.

Continuă lucrările pe care le-am început anterior. Practic, toate zonele din Bradu sunt un șantier, însă localnicii suportă disconfortul creat - și le mulțumesc pe această cale! - pentru că este vorba de lucrări care dau valoare calității vieții din comună. Suntem lipiți de municipiul Pitești și dorim să oferim aceleași condiții ca în capitala de județ Sau mai bune, dacă este posibil”, ne-a declarat edilul Dan Stroe.

În perioada imediat următoare, pe mai multe străzi vor fi montate limitatoare de viteză

”În urma solicitărilor venite de la mai mulți cetățeni, pentru evitarea unor eventuale stări de pericol sau chiar a unor accidente, vom monta, în perioada imediat următoare, în zonele unde se circulă cu viteze prea mari, limitatoare stradale. În Bradu de Jos, limitatoarele de viteză vor fi amplasate în zona Școlii, în zona Gării - la parc. În Bradu de Sus vor fi amplasate două pe strada Cornului, pe Buna Vestire, Strada Rafinăriei - către biserică și după biserică, în acel areal  fiind amplasată și Școala Primară Mihai Eminescu, pe strada CET-ului - de la intersecția Buna Vestire până la ieșirea din zona cimitirului parohial. Altele vor fi montate pe strada Toporașilor, strada Brândușei – în Bradu de Sus. În Geamăna, pe strada Gemenii către ieșirea DN 65B, strada Cimitirului, strada Gemenii către Prundu. Pe platou avem în vedere străzile Târgului, Teilor, Alunului, Arțarului, Stejarului, Plopilor, Magnoliei.

Au fost igienizate mai multe străzi. Lucrările vor continua întreaga vară

În urma sesizărilor Gărzii de Mediu, ni s-a solicitat igienizarea și ecologizarea străzii Islazului, care duce spre pădurea Podeanca; de asemenea, zonele de ieșire din Bradu către Costești și către Suseni au fost supuse unei curățenii atente; urmează să continuăm cu activități de tăiere a vegetației care crește necontrolat, a arbuștilor și pomilor ce sunt pe marginea străzilor. Pe această cale fac un apel către cetățenii comunei noastre, să fie atenți la descărcarea, de către cei ce se află în tranzit, a deșeurilor. Numeroase zone sunt monitorizate cu ajutorul camerelor de supraveghere, iar cei ce vor fi surprinși vor trebui să suporte consecințele legale: amendă, dosar penal - mergându-se până la confiscarea mijlocului de transport folosit pentru aceste activități. Avem o localitate frumoasă și îi rog pe cei ce au fost martorii unor astfel de activități lipsite de bun simț să ne contacteze”, ne-a declarat viceprimarul din Bradu, domnul Gheorghe Negoi.

Continuă, desigur, și lucrările de asfaltare începute, amenajarea de trotuare. Sunt deja făcute evaluări ale reparațiilor necesare în școli, pentru că începe vacanța mare și se poate interveni fără a perturba activitatea de învățare.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea