Semne bune anul n-are

În cadrul conferinţei de presă săptămânale ce a avut loc marţea trecută la Consiliul Judeţean, preşedintele Constantin Nicolescu a făcut aprecierea că, din punct de vedere financiar şi politic, anul care va veni se anunţă unul extrem de dificil.  În speranţa că proiectul de buget al CJ Argeş va fi aprobat până la sfârşitul lunii ianuarie, buget care, comparativ cu cel de anul acesta, va fi cu 30 de procente mai mic, domnia sa a recunoscut că va avea o misiune destul de ingrată atunci când va trebui să decidă care anume vor fi cheltuielile ce vor trebui reduse sau care vor fi, dacă vor fi, cele care se va renunţa în totalitate. În acest context, este uşor de anticipat că vor fi destul de mulţi primari, mai ales dintre cei ai PSD, care se vor arăta nemulţumiţi faţă de actualul şef de partid, astfel că în ceea ce priveşte partidul care până mai ieri părea să stăpânească fără nici o emoţie în judeţ lucrurile nu mai sunt deloc colorate în roz.

Constantin Nicolescu, misiune aproape imposibilă

Totodată, domnul Nicolescu a reamintit faptul că în judeţul Argeş există încă 86 de şcoli neterminate, iar după cum se anunţă vremurile, nu prea avem motive să credem că această chestiune va fi rezolvată prea curând. La acestea, adăugăm proiectele de canalizare şi alimentare cu apă rămase nefinalizate, drumurile aflate încă în stadiul de execuţie şi câte încă îşi aşteaptă rândul! Totodată, destul de multe proiecte cu finanţare europeană se află în momentul de faţă blocată, din motive a căror natură preşedintele Nicolescu nu ezită a o defini drept politică.
Un alt motiv pentru care aceste proiecte se află în blocaj este, în opinia aceluiaşi, dat de acela că cei care s-au ocupat de realizarea acestor proiecte nu au fost întotdeauna „persoanele cele mai competente, mulţumindu-se să încaseze onorariul, fără a-şi îndeplini şi obligaţiile.”
Cel puţin două întrebări se impun aici:
Cine a impus acele persoane pentru realizarea proiectelor europene? (că doar nu or fi fost aduse pe meleaguri argeşene de puteri nevăzute? Nevăzute pentru ochii noştri, zic.)
Cine trebuia să verifice criteriile metodologice şi aplicarea acestora în ceea ce priveşte proiectele cu pricina?
În nomentul de faţă, preşedintele Nicolescu dă de înţeles că proiectele care urmau a se desfăşura în judeţul nostru au fost în regulă, dar că ele au devenit victime colaterale în acţiunea de verificare a altor proiecte socotite de la minister ca fiind suspecte.  Oricum ar fi, lucrurile mai mult stagnează decât să meargă, existând toate şansele ca această situaţie nedorită să capete un efect de bumerang politic în campania care va începe anul viitor. Toate acestea însumate, nu oferă deloc un orizont liniştitor pentru preşedintele Consiliului Judeţean şi totodată, Partidului Social Democrat Argeş.    
Remus Ştefan

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea