Mirajul banilor câştigaţi uşor umple conturile firmelor de brokeraj

# Ştefan Ciocănel (foto), preşedinte-director general C.A.S. Argeş: deţinerea şi utilizarea unor date personale - cum sunt copiile după Cartea de Identitate a persoanelor – sunt acte de natură a atrage sancţiuni penale. Ministerul Sănătăţii s-a autosesizat cu privire la apariţia unor „agenţi pentru reforma sănătăţii” care promit câştiguri importante din strângerea de adeziuni la viitoarele case private de asigurări de sănătate. “În ultimele zile a apărut un fenomen îngrijorător care se dezvoltă la limita legii şi care prevede un sistem piramidal de colectare a unor adeziuni pentru viitoarele case private de asigurări de sănătate. Vreau să trag un semnal de alarmă şi să subliniez că, deocamdată, legislaţia privind asigurările de sănătate este neschimbată. Orice modificare operată va fi făcută publică de către autorităţi, astfel încât cetăţenii să cunoscă exact şi corect modul în care pot accesa sistemul de asigurări private de sănătate”, a declarat RITLI Ladislau, ministrul Sănătăţii.
Asiguraţii trebuie să ştie că aceste firme care au apărut recent pe piaţă nu sunt autorizate, tabelele pe care le întocmesc cu date personale ale cetăţenilor sunt lipsite de valoare juridică. Mai mult, reprezintă un risc să prezinţi date personale unor persoane necunoscute. Noul proiect de lege privind reforma în Sănătate este în lucru. Atunci când acesta va fi finalizat, iar sistemul de asigurări de sănătate private conturat, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate îl vor pune în dezbatere publică.
Ştefan Ciocănel, preşedinte-director general C.A.S. Argeş recomandă argeşenilor următoarele:
1. Nu eliberaţi originalul sau copii după Cartea de Identitate niciunui medic sau altor persoane;
2. Dacă apare, în această perioadă, condiţionarea serviciului medical de prezentarea unei copii după Cartea de Identitate, aceasta reprezintă o încălcare a legii. Sesizaţi imediat C.A.S. Argeş la tel-verde 0800.800.959
3. Nu plătiţi nicio sumă de bani celor care vă solicită acest lucru. Chiar dacă va intra în vigoare Legea privind reforma în sănătate, aderarea la unul dintre asiguratori va fi liberă şi gratuită. Asiguratorul poate fi schimbat după un an. Deci, pentru ce ar fi necesară plata oricărei sume de bani?

Numeroase firme de brokeraj încalcă legea!

În atenţia persoanelor recrutate de firmele de brokeraj: aceştia trebuie să conştientizeze faptul că asiguratorii vor fi autorizaţi de C.S.A. şi în contract cu C.N.A.S. nu vor plăti nici un ban pacientului sau societăţilor de brokeraj care vor veni cu liste de asiguraţi. Aceasta pentru că, spre deosebire de Pilonul 2 de la Pensii, asiguraţii au dreptul să îşi schimbe asiguratorul o dată pe an, iar acesta din urmă va trebui să îi deconteze asiguratului serviciile medicale începând din prima zi de contract.

Este o afacere cu iz ilegal a societăţilor de brokeraj!

Nimeni nu va avea de câştigat din această himeră. Afacerea este în profitul societăţilor de brokeraj, care fraieresc efectiv nişte cursanţi, luîndu-le aproximativ 70 de lei, instruindu-i să găsească şi alţi naivi (persoane neinformate şi credule). Desigur, promisiunile sunt frumoase, se discută la nivelul câtorva sute de lei pentru fiecare asigurat „prins”. Totul este făcut fără nicio bază legală. Ştefan Ciocănel, preşedinte-director general C.A.S. Argeş: ”Atrag atenţia acestor aşa-zişi agenţi asupra faptului că deţinerea şi utilizarea unor date personale - cum sunt copiile după Cartea de Identitate a persoanelor – sunt acte de natură a atrage sancţiuni penale. Aşa încât „cursanţii”, după ce că sunt păcăliţi cu suma de 70 de lei (preţul aşa ziselor cursuri de calificare) devin şi pasibili de închisoare. Mare atenţie!” Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea