Peneliştii piteşteni sunt ofuscaţi de aerul triumfalist pe care-l afişează PDL-ul

# Radu Perianu: „Remarc un aer triumfalist pe care-l afişează PDL-ul, aer pe care şi l-au transplantat pe figură în urma deciziilor luate de Băsescu la Summitul European. În urma angajamentului pe care şi l-a asumat România, alături de alte cinci state din zona euro, de a subscrie la Pactul Fiscal pe care liderii europeni l-au adoptat de principiu, pe scena politică de la nivel naţional şi local reacţiile nu au întârziat să apară. Principala măsură pe care România se obligă să o aplice pe plan fiscal în urma angajamentului asumat este reducerea deficitului structural la 0,5% din PIB, ceea ce presupune tăierea cheltuielilor din sectorul public (care, oricum, au fost tăiate substanţial în 2011), măsură care ar putea conduce la înrăutăţirea situaţiei economice generale a ţării.
Cum era de aşteptat, cele mai dezaprobatoare reacţii cu privire la asumarea acestui angajament de către Băsescu în numele poporului român, vin din partea opoziţiei, care strigă sus şi tare că obligarea României la un deficit structural de 0,5% înseamnă condamnarea la subdezvoltare.
O astfel de reacţie a apărut şi pe plan local, unde PNL Piteşti nu mai conteneşte cu criticile la adresa lui Băsescu şi a PDL-ului: „Remarc un aer triumfalist pe care-l afişează PDL-ul , aer pe care şi l-au transplantat pe figură în urma deciziilor luate de Băsescu la Summitul European: «Uite ce deştepţi am fost noi că am luat nişte măsuri dure, dar necesare, măsuri adoptate şi de UE». Nu găsesc justificat acest aer triumfalist al PDL-ului care se laudă că a luat cele mai aspre măsuri împotriva propriilor cetăţeni. Aceste măsuri oricum nu şi-au atins scopul iniţial: echilibrarea bugetului, repornirea economiei. Economia nu a pornit în direcţia cea bună, nivelul de trai a scăzut din ce în ce mai mult. Aerul triumfalist pe care-l afişează actualii guvernanţi este în dispreţul cetăţenilor români. De câte ori pleacă Băsescu în afară, ţi se face ruşine de ruşinea lui. La ultimul summit, Băsescu a încercat din nou să intre în vorbă cu liderii europeni, ca să arate cât de important este. Liderii cu care acesta intra în vorbă, acceptau un schimb scurt de vorbe Jocul manipulator al lui Băsescu nu a fost acceptat de aceştia şi l-au tratat conform importanţei pe care o avea acesta în ochii lor. Băsescu avea un aer stingher, plimbându-se cu mâinile în buzunare, nebăgându-l nimeni în seamă. Ceea ce am văzut cu toţii la televizor contravine flagrant cu declaraţiile lui Băsescu, care arătau tuturor cât de important a fost el în ansamblul discuţiilor şi ce rol hotărâtor a avut el în acest ansamblu”, a declarat Radu Perianu, preşedintele PNL Piteşti.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea