Conferință USL bine reprezentată și, conform președintelui Nicolescu, timorată

„Aho, aho, copii şi fraţi,/Staţi puţin şi nu mânaţi,/Că suntem cam timoraţi!”. Ultima conferinţă a Filialei USL Argeş din anul 2011 ar fi trebuit să fie, aşa cum era şi firesc, una mai relaxată.  Cu toate acestea, cei trei preşedinţi ai partidelor politice care formează Uniunea nu au pierdut prilejul de a critica actuala coaliţie de guvernare, dar şi de a transmite un mesaj către mass-media locală, în sensul de a încerca să fie mai aproape de cetăţean şi de nu nu se mai lăsa aservită Puterii.

Pe final de an, USL Argeş a „urecheat” presa. Aceasta s-a simţit bine

Primul care a deschis seria reproşurilor a fost preşedintele PNL Argeş, Ion Popa, care a ţinut să puncteze absenţa membrilor PDL Argeş de la evenimentul comemorativ „22 Decembrie 1989 – omagiu martirilor Revoluţiei anticomuniste”, uitând probabil că, numai cu o zi înainte, aceştia depuseseră o coroană de flori la monumentul dedicat celor care şi-au dat viaţa în temniţele comuniste în perioada 1949-1956, alături dealtfel de toate celelate formaţiuni politice.
Primarul Tudor Pendiuc, prezent şi el la conferinţa de presă, a ţinut să facă un comentariu asupra zvonurilor vehiculate în presă privind cochetarea sa cu UNPR, spunând că aceste zvonuri au fost doar  produsul imaginaţiei acelor ziarişti „care sunt plătiţi la articol, pentru a scrie în conformitate cu cei care dictează şi semnează factura de plată”.
Preşedintele PSD Argeş şi totodată preşedintele Consiliului Judeţean, a sfătuit de asemenea jurnaliştii „să fie mai aproape de cetăţeni, de problemele reale ale societăţii, pentu că de multe ori am observat că aceste probleme sunt tratate destul de superficial.” Ca de obicei, preşedintele PC Argeş, Cornel Lazăr a fost de acord, neavând nimic împotrva celor afirmate.

USL a luat o poziţie timorată, semn că se anunţă îngheţul

La rândul lor, jurnaliştii prezenţi la conferinţă au criticat lipsa de reacţie a opoziţiei, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional.
Preşedintele Constantin Nicolescu a recunoscut că majoritatea criticilor aduse sunt îndreptăţite, afirmând că, atât la nivelul societăţii civile, reprezentate de ONG-uri, sindicate şi alte grupuri sociale, cât şi la nivel politic, principala cauză a reacţii este aceea că „suntem timoraţi”. Ultima conferinţă de presă a USL Argeş s-a încheiat cu ciocnirea unui pahar de şampanie, făcându-se urările cuvenite. Afară cerul era înnorat, lumea se pregătea de sărbători, iar politicienii opoziţiei e retrăgeau liniştiţi pentru a-şi continua îndelunga hibernare. Remus Ştefan

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea