Ovidiu Ohanesian, prezent la Centrul Cultural Pitești: „Să nu vă lăsați manipulați!”

Jurnalistul de investigații Ovidiu Ohanesian a fost prezent, săptămâna trecută, la o dezbatere organizată de Centrul Cultural Pitești. Ohanesian este unul dintre cei trei jurnaliști români răpiți în Irak pe 28 martie 2005. Miza răpirii jurnaliștilor români era retragerea celor 860 de militari români aflați în Iraq. Chiar dacă cererea răpitorilor nu a fost îndeplinită, cei trei au fost eliberați în luna mai

În ciuda încercărilor prin care a trecut, jurnalistul Ovidiu Ohanesian rămâne un fervent susținător al lumii arabe și al culturii ei, aducând argumente pro și contra în acest sens în diversele interviuri acordate de-a lungul timpului. Acesta a acceptat  invitația jurnalistului de origine palestiniană Ahmed Jaber să participe la Centrul Cultural Pitești la o dezbatere pe tema „Cultura Cunoașterii”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Ferestre Culturale”. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Clubul Româno-Arab de Cultură și Presă, s-a desfășurat în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. „Am mai fost la Pitești de mai multe ori, am lansat și mai multe cărți. De fiecare dată când vin la Pitești am nebănuite surprize din partea colegilor jurnaliști sau a celor care locuiesc aici”, a precizat Ovidiu Ohanesian.

 

Jurnalistul Ovidiu Ohanesian a oferit  mai multe sfaturi pentru cei care vor să dețină o cultură a cunoașterii, proprie și neinfluențată. „Cultura este un domeniu extraordinar de vast. Eu sunt un simplu jurnalist, dar în cultura cunoașterii aș avea ceva de spus. I-aș îndemna pe cei interesați să nu se lase manipulați și dezinformați dacă vor o cultură a cunoașterii. (...) Nu avem voie să ne lăsăm manipulați și trebuie să întrebăm atunci când nu suntem lămuriți... Prima chestiune este să fim atenți la cine ne informează. Să încercăm să avem o cultură a cunoașterii cât mai corect posibilă. Să ne trezim dimineața și să spunem, pe mine nu m-ai prostit”, a precizat Ohanesian în urma vizitei de la Pitești.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea