Salvarea noastră, între Popa de la ISU şi popa de la Biserică

În cadrul aceleiaşi conferinţe de marţea trecută, la Consiliul Judeţean a fost anunţat un mare eveniment ce avea să se petreacă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. Comandantul acestei unităţi, Ion Popa, a ţinut să informeze presa asupra achiziţiilor făcute în ultima vreme, în fapt un fel de dare de seamă a investiţiilor realizate în anul care stă să se încheie.
Având o dotare materială de şapte autospeciale, Comandamentul ISU din judeţul nostru ar fi pregătit să intervină în orice clipă acolo unde au loc evenimente deosebite. Avem în vedere aici nu doar stingerea incendiilor, evacuarea populaţiei în caz de inundaţii, cutremure sau alte situaţii de calamitate naturală, accidente radiologice (dată fiind expunerea specifică a judeţului nostru, prin Institutul de Cercetări Nucleare de la Mioveni).

Nu vă mai jucaţi cu focul

Cel puţin, acesta este mesajul optimist pe care încercăm să îl transmitem noi cititorilor, întrucât domnul comandant Popa (sperăm că numele nu are alte conotaţii!) nu s-a sfiit să afirme că în cazul unui accident nuclear sau al unui cutremur devastator nu sunt în situaţia în care să spună că ar fi pregătiţi.  Întrebat fiind dacă au fost situaţii în care aprovizionarea cu combustibil a constituit o problemă privind capacitatea de deplasare a autovehiculelor în punctele de intervenţie, domnul comandat a recunoscut de asemenea că aceasta este într-adevăr o problemă, care „se datorează în mare măsură populaţiei”! Nu în sensul în care infractorii au fost surprinşi dând spargere la rezervoarele de motorină ale maşinilir de pompieri sau ale celor de la SMURD, ci în sensul că, datorită neglijenţei şau chiar a relei-intenţii a unora dintre noi, numărul intervenţiilor a crescut semnificativ în anul 2011, ajungând la aproape 5500! Dacă numărul acestor intervenţii va fi în continuare în creştere, atunci ar cam fi cazul să nu ne mai punem nădejdea în Popa de la ISU, ci în ... popa de la biserică! Remus Ştefan

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea