La uzina Dacia există probleme cu încadrarea în grupele de muncă

# Prefectul Davidescu (foto): „La uzina Dacia au fost eliminate grupele de muncă pentru secţiile Presaj şi Turnătorie”. La Automobile Dacia, sindicaliştii au început să protesteze faţă de decizia patronajului de a elimina grupele de muncă de la anumite secţii şi departamente. Astfel, sindicaliştii ameninţă cu greva, deoarece aceştia consideră că decizia managementului a fost luată fără consultarea sindicatului.
În replică, patronajul uzinei menţionează că această decizie de retragere a grupelor de muncă nu este una abuzivă şi că avizul care permitea încadrarea salariaţilor în condiţii deosebite de muncă a expirat la data de 1 noiembrie. „Încadrarea salariaţilor în condiţii deosebite de muncă este valabilă numai pentru perioada înscrisă în avizul nr. 5495/ 03.03.2011 eliberat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş (ITM), în baza Hotărârii de Guvern nr. 246/2007 modificată şi completată prin Hotărârea de Guvern nr. 1349/2010.  Pentru anul 2011, acest aviz are perioada de valabilitate numai până la 1 noiembrie 2011. Acest fapt este precizat şi într-una dintre anexele la Contractul Colectiv de Muncă Dacia 2011”, se precizează în punctul de vedere al societăţii.

Avizul de încadrare de la ITM a expirat la 1 noiembrie

La ultima conferinţă de presă care a avut loc la sediul Prefecturii Argeş, Gheorghe Davidescu, ne-a făcut cunoscut faptul că a încercat să intermedieze în negocierile dintre conducerea uzinei şi ITM în legătură cu această problemă. „Au fost nişte probleme la Colibaşi în legătură cu pretenţiile sindicatelor privind încadrarea în grupele de muncă. La uzina Dacia au fost eliminate grupele de muncă pentru secţiile Presaj şi Turnătorie. A existat un aviz emis de către ITM care permitea încadrarea salariaţilor în condiţii deosebite de muncă, însă acest aviz a expirat la data de 1 noiembrie. Sindicatele s-au sesizat şi au cerut prelungirea acestui termen. Patronajul uzinei Dacia a făcut o investiţie majoră în vederea achiziţionării unor aparate care diminuează condiţiile de toxicitate şi de zgomot în secţiile Presaj şi Turnătorie, considerând, astfel, că nu mai era nevoie de încadrarea salariaţilor din aceste secţii la condiţii speciale”, a declarat prefectul Davidescu. Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea