Crăciunul Artelor grele la Centrul Cultural Piteşti

# Crăciunul nu e Bau-Bau, domnişoara director! La începutul săptămânii trecute, la Centrul Cultural Piteşti a avut loc o serată intitulată de sezon „Crăciunul Artelor”.  Amfitrionii acestui eveniment au fost poeţii Denisa Popescu şi Virgil Diaconu.  Seara a fost, în general, una reuşită, dat fiind că în sală au fost prezenţi oameni de litere, majoritea dintre ei membri ai Filialei Piteşti a Uniunii Scriitorilor, care au recitat din propriile creaţii, momentul literar fiind încheiat printr-un scurt recital susţinut de g rupul folk P621, condus de Tiberiu Hărăguş.  Şi desigur, ar fi fost una şi relaxată, dacă directoarea Centrului Cultural, Carmen Dumitrache nu ar fi supramotivat acest eveniment, peste care a ţinut neapărat să îşi pună o oarecare amprentă ... regizorală.  Întrucât singura televiziune care a participat la această serată a fost televiziunea Centrului, respectiv televiziunea de curte a Primăriei Piteşti, care televiziune, în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă şi a lipsei totale de randament se încăpăţânează să rămână pe o piaţă tot mai concurenţială, domnişoara director a vrut ca totul să iasă perfect în ochii telespectatorilor fideli şi mai cu seamă în ochii telespectatorului preferat, adică ai primarului Tudor Pendiuc. Rezultatul acestei supramotivări a unui eveniment care în sine era unul cât se poate de relaxat a fost, cum era şi de anticipat, uşor comic, ca să nu spunem penibil. Dăm câteva exemple:
Domnişoara director roagă asistenţa să întrerupă funcţionarea telefoanelor mobile, pentru a nu deranja înregistrarea, care trebuia să iasă cât mai „curată”. În minutul imediat următor, se aude muzica unui ton de apel.
Domnişoara director roagă asistenţa ca pe parcursul celor cincizeci de minute alocate înregistrării nimeni să nu iasă din sală. În două minute, cineva iese în trombă. Imediat, altcineva intră cu zgomot.
În timp ce amfitrionii anunţau artistul ce urma să îşi suţină momentul, domnişoara director dădea bezmetic din mâini, semn că cei doi prezentatori trebuiau să umple momentele de hiatus de pe banda de înregistrare.
În timp ce „ultimul mohican” al TV Alpha Piteşti filma liniştit, domnişoara director se plimba în sus şi în jos, precum o crăiasă de la Răsărit, filmând cu propria sa cameră publicul care era în sală, pentru a demonstra în faţa şefului său că evenimentele organizate de ea sunt cu mare priză la public.
Dacă domnişoara director a Centrului Cultural ar fi mai relaxată, poate că şi atmosfera creată în Centrul Cultural ar fi una mai relaxată.
Nu de alta, dar dumneaei nu are nici un motiv să facă atâta exces de zel în faţa primarului. Primarul însuşi o ... apreciază pe domnişoara director şi îi cunoaşte prea bine calităţile. Desigur, manageriale.
În rest, poate ninge.
Remus Ştefan

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea