Un strop de bucurie de la Apele Române pentru copiii sărmani

Anul acesta Apele Române au dus sacul Moşului şi la copiii nevoiaşi. Zeci  de cadouri au fost oferite copiilor din familii cu venituri foarte mici sau inexistente din oraşul Costeşti. Darurile au constat în jucării, jocuri şi pachete cu dulciuri. Acţiunea a fost susţinută de toţi angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş -Vedea care au donat peste 200 de jucării. Acestora li s-au adăugat şi cele colectate de la elevii şcolilor nr. 2, 18 şi 5, parteneri în proiectele Apelor Române.
Darurile au fost oferite prin intermediul Centrului Internaţional Hercules care are ca principală activitate prevenirea abandonului şcolar. Copiii, elevi în clasele I-VIII, vin zilnic aici pentru a primi o masă caldă şi pentru a participa la acţiuni educative şi recreative. Datorită voluntarilor (profesori şi elevi de liceu) ei beneficiază şi de ajutor la învăţătură, de îndrumare în activităţi sportive, de sprijin medical, psihologic și material.  Îndrumaţi de voluntari copiii realizează în atelierele centrului obiecte decorative, felicitări, ornamente, de cele mai multe ori folosind obiecte reciclate, seminţe, coji de ouă, scoici, frunze sau fructe pe care le valorifică pentru a obţine mici venituri.
Conştienţi că posibilităţile părinţilor sunt foarte mici copiii au primit cu imensă bucurie darurile din partea Apelor Române. Clipele de fericire pe care le-au trăit micuţii au fost o răsplată înzecită pentru cei care le-au dăruit. Este primul an în care instituţia noastră organizează o astfel de acţiune şi ne bucurăm că am adus o clipă de fericire în sufletul acestor copii. Vrem ca şi anul viitor să avem astfel de iniţiative. – Adrian Moisescu, director ABA Argeş Vedea
Cei de la Apele Române au reuşit prin acestă acţiune să transforme nişte vise ale unor copii săraci în realitate. Şi noi am fost copii şi înţelegem ce înseamnă să primeşti măcar o portocală de sărbători. Pentru ei pachetele cu dulciuri şi jucăriile au însemnat o mare bucurie.  - Petruţa Stănescu, director executiv Asociaţia Hercules.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea