A început a VI-a ediție a Taberei Naționale de Creație Plastică – Pictură, Grafică

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 16 - 20 august, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite și online, pe pagina oficială de Facebook a instituției sau pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro). Evenimentele săptămânii sunt:

Dezbaterea cu tema „Omul, ființă liberă”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe preotul prof. univ. dr. Ioan Stancu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfânta Muceniță Filofteia din cadrul Universității Pitești, eveniment care va avea loc marți, 17 august, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Prin scrierile și studiile sale, preotul prof. univ. dr. Ioan Stancu abordează cu mare iubire stările istorice de restaurare a omului prin Iisus Hristos. Tema propusă este o poartă deschisă spre alegeri noi, într-o epocă nouă, ghidată de către lumină prin oameni aleși care se apropie de esență și de libertate, prin acordarea timpului descoperirii Sinelui responsabil de legătura între cer și pământ. Libertatea reprezintă responsabilitatea la nivelul conştiintei fiecaruia/fiecăreia. Energia feminină prezentă în aceste vremuri de predare a vechiului şi de acceptare a noii trepte de evoluţie umană este componenta de bază a vieţii despre care vom vorbi la noua ediție a proiectului nostru” spune Simona Vasilescu.

 

- Prelegerea cu tema „Imperii pe Drumul Mătăsii”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Istorie și istorii cu Marin Toma”, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, marți, 17 august, de la ora 20.00. “Învăluite în mister, acoperite cu elemente de fantastic, dar și presărate cu ignoranță și necunoaștere, culturile și civilizațiile care au străbătut timpurile în zona centrală a Eurasiei, de-a lungul Drumului Mătăsii, așteaptă cu nerăbdare să se deschidă curiozității și imaginației omului modern. Sunt patru milenii în care putem urmări cu interes o întreagă evoluție umană. Să analizăm ce s-a schimbat și ce a rămas la fel. Până la urmă, nici granițele  geografice și politice nu sunt aceleași: Eurasia Centrală din antichitate nu este cea de acum. Nici locuitorii, nici obiceiurile. Sursele istorice ne prezintă atât ideile preconcepute occidentale, cât și alte perspective asupra acestor popoare. Așadar, ” ne incită Marin Toma.

- Vernisajul Taberei Naționale de Creație Plastică – Pictură, Grafică, eveniment care va avea loc vineri, 20 august, de la ora 12.00, la Galeria de Artă „Metopa”. În perioada 16-20 august, Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, organizează cea de-a VI-a ediție a Taberei Naționale de Creație Plastică – Pictură, Grafică, acțiune care se desfășoară în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România - Filiala Pitești. La tabără (curator: președintele U.A.P. Pitești, artistul plastic Daniel Preduț) participă șase artiști plastici consacrați: Marius - Viorel Ivanovici, din municipiul Pitești, Emanuel Eduard Fleancu, din municipiul Pitești, Suzana Fîntînariu, din municipiul Timișoara, Sarah Raluca Denisa Miulescu din municipiul Timișoara, Cristian Sima, din municipiul Râmnicu Vâlcea, Costin Brăteanu, din municipiul Timișoara.

Marius - Viorel Ivanovici a absolvit Facultatea de Arte Plastice, Secția Sculptură din cadrul Universității de Artă București, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și este profesor titular la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești.

Emanuel Eduard Fleancu este absolvent al Facultății de Arte Plastice București, Specializarea Grafică, este membru UAPR, Filiala Pitești, și este profesor de grafică la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești.

Suzana Fîntînariu este absolventă a Institutului de Arte Plastice „Ioan Andreescu” din Cluj-Napoca, este membru UAPR și este prof. univ. dr. la Facultatea de Arte a Universității de Vest Timișoara.

Sarah Raluca Denisa Miulescu este absolventă a Facultății de Arte Plastice și Design, Secția Pictură, din Timișoara, și este implicată într-o serie de proiecte culturale de anvergură.

Cristian Sima este absolvent al Universității Naționale de Arte București, este membru al UAPR Filiala Vâlcea și este o prezență activă la expoziții de artă plastică personale și de grup organizate în țară și peste hotare.

Costin Brăteanu este absolvent al Facultății de Arte și Design, Secția Pictură, din Timișoara, este membru UAPR și membru al unor asociații de profil din Grecia, Finlanda și Lituania.

Conform regulamentului, toți participanții la Tabăra Națională de Creație Plastică – Pictură, Grafică donează câte două lucrări Centrului Cultural Pitești, lucrări care vor îmbogăți patrimoniul instituției.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea