Primarul Tudor Pendiuc: „Piteştiul va deveni un adevărat şantier în 2012”

# Primarul Pendiuc  şi viceprimarul Ionică sunt într-o ofensivă permanentă privind constituirea locurilor de parcare, şi nu numai... Primarul Tudor Pendiuc şi-a propus pentru anul 2012 îndeplinirea mai multor obiective, ceea ce este normal în an electoral. Astfel, după cum preconizează, Piteştiul va deveni un adevărat şantier în anul 2012. Şi, ca să ne demonstreze că nu doar promite, ci şi face, primarul nostru ne-a enumerat principalele realizări cu care se făleşte primăria Piteşti la sfârşit de an 2011 şi început de an 2012: „Eu şi cu domnul vicepreşedinte Ionică am descins în zona Trivale şi în zona Găvana pentru a depista suprafeţe pe care le putem transforma în parcări. Suntem într-o ofensivă permanentă privind constituirea locurilor de parcare. Acolo unde pot fi locuri de parcare, încercăm să nu stricăm spaţiile verzi. În următoarele două săptămâni ne-am propus să constituim 100 de locuri de parcare, nu asfaltate, ci cu piatră concasată (la nivel de balast): în curtea Spitalului Judeţean, în zona Prundu, la Şcoala nr. 18 (o parcare aferentă bazei sportive de acolo) şi în zona Trivale, bl.28. Pe Vasile Lupu, am constituit un număr «imens» de locuri de parcare (un număr de 3). Din moment ce există o bătălie în oraşul nostru pentru locurile de parcare, încercăm să valorificăm orice posibilitate în acest sens. După găsirea locurilor de parcare, o să ne gândim şi la un regulament de închiriere a locurilor de parcare”, a declarat Tudor Pendiuc.

Semne bune anul are...

Promisiunile pe care ni le face Pendiuc pentru anul 2012 sunt destul de curajoase, din moment ce vor transforma Piteştiul într-un adevărat şantier: „Mi-aș dori atât de mult ca alegerile să fie în luna iunie, cum nu vă închipuiţi. În curând o să semnăm 2 contracte foarte importante: modernizarea podului peste Râul Doamnei pe bani europeni. Va trebui să semnez şi contractul de modernizare parcare Bowling după ce vor fi parcurse toate etapele (licitaţii publice, contestaţii). Un alt obiectiv pentru anul 2012 este crearea unui centru cultural multifuncţional care să găzduiască Filarmonica, Teatrul Liric, Opera şi Opereta.  Acest centru multifuncţional va fi construit în spatele Muzeului Judeţean, însă mai trebuie să cumpărăm casa din faţa muzeului. Centrul va avea două nivele de parcare subterană. Este într-o fază semnată şi proiectul Modernizarea Străzii Calea Câmpulung partea a II-a, tot pe bani europeni. Cele 12 proiecte pe Polul de Dezvoltare Urbană sunt toate în etapa de iniţiere. Trebuie să înceapă lucrul la acestea. Pasajul Podul Viilor se află în stadiul de evaluare la Ministerul Dezvoltării. Am ajuns în etapa în care nu ne mai permitem să ne jucăm cu fondurile europene, şi asta nu neapărat că suntem în an electoral. Şi un alt lucru foarte important este că vinerea trecută am reuşit să deblocăm un proiect în valoare 99 de milioane de euro fără TVA, bani europeni nerambursabili, pentru alimentarea cu apă şi canalizare a judeţului Argeş. Acest proiect se va derula în următorii 4 ani de zile şi va fi destinat numai acelor aglomerări urbane nu mai mici de 10000 de locuitori.”
Nu ştim câte din aceste obiective vor fi finalizate cu succes în 2012, însă un lucru ştim sigur: edilul nostru a început ofensiva de cucerire a capitalului electoral. Şi ca la orice început de an, aşa cum ne-a obişnuit, primarul ne-a promis că data viitoare ne va divulga rezultatele unui sondaj de opinie realizat de IPP (Institutul de Politici Publice) privind calitatea serviciilor publice (iluminatul public, serviciile cu alimentare cu apă şi de canalizare, curăţenia străzilor, termoficarea, transportul de călători) pe care municipalitatea le-a oferit cetăţenilor piteşteni în 2011. Pun pariu că rezultatele acestui sondaj sunt mai mult decât măgulitoare pentru Pendiuc. Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea